Iedereen aan de slag met
duurzamer maken huis en leven: kom naar de duurzame markt op 9 oktober

Het laatste rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties dat op 9 augustus verscheen, maakt het kraakhelder. Het is de hoogste tijd dat we met z’n allen iets doen aan verduurzaming en groener leven. Iedereen kan zelf stappen zetten om de CO2 uitstoot aan te pakken. Duurzame Vecht geeft je graag middelen om zelf aan de slag te gaan met je huis en leven. Kom daarvoor naar de duurzame markt op Fort Maarsseveen op 9 oktober. Daar krijgt het hele gezin energie van! 

Praktische workshops

Stichting Duurzame Vecht helpt inwoners van Stichtse Vecht bij het zetten van stappen naar een duurzamer huis en groenere levensstijl. De markt op 9 oktober is daar een voorbeeld van. Er zijn kraampjes over zonnepanelen, isolatie en warmtepompen die bemensd worden door vrijwilligers met verstand van zaken. Ook geven de energie-ambassadeurs praktische workshops over deze onderwerpen. Er zijn vier rondes waarin u een korte introductie krijgt op het onderwerp. Daarna is er ruim de tijd voor uw vragen. Ook lopen er verschillende energie-ambassadeurs rond op de markt die hun kennis en kunde graag met je delen. Mocht je niet genoeg hebben aan de workshop of toelichting van de vrijwilligers? Dan kun je je ook altijd aanmelden voor een gratis energie-adviesgesprek. De mogelijkheden daarvoor staan beschreven op deze site.

Inschrijven voor de workshops is slim, want door de corona-maatregelen is er slechts beperkt plaats. En zo weet je zeker dat je een plek hebt! 

Duurzaam leven

Naast energie-gerelateerde onderwerpen is er informatie te krijgen over duurzaam leven. Zoals lokaal geproduceerd biologisch voedsel en klimaatgesprekken. Ook het vrijwilligerswerk bij de stichting krijgt aandacht. Voor kinderen zijn er activiteiten. Zo zijn er twee fietsen waarmee ze zelf hun energie bijeen moeten fietsen om een smoothie te maken en is er een speurtocht waarbij prijzen te winnen zijn.

Zaterdag 9 oktober

Duurzame markt van Stichting Duurzame Vecht

van 11.00 tot 16.00 uur op Fort Maarsseveen

Herenweg 3 in Maarssen

Gratis toegang.

 

Gevolgen

De opwarming van de aarde is nu overal op aarde merkbaar en de oorzaak is de menselijke uitstoot van broeikasgassen. De grens van 1,5 graad wereldwijde temperatuurstijging bereiken we al over ongeveer tien jaar. Wat dat voor Nederland zou betekenen laat zich raden: natte voeten, extremer weer en wellicht zelfs gebieden die niet meer te bewonen zijn. De voorbeelden van de overstroming afgelopen juli in Limburg staan iedereen nog wel op het netvlies. En weet je nog dat we het jaar hiervoor nog te maken hadden met hitte en droogte? Meer lezen over het IPCC rapport en de gevolgen? Klik hier

Workshops: schrijf je in!

Isolatie

Met het isoleren van de muren, van het dak en van de vloer zet je belangrijke stappen om je huis te verduurzamen. Benieuwd wat er kan? Jan van Dijk, energie-adviseur vertelt erover. Meld je aan.

Kijk naar onze miniserie over isolatie

(Hybride) warmtepompen

Ze zijn niet meer weg te denken uit het rijtje maatregelen om je huis te verduurzamen. Maar er is ook nog veel onduidelijk. Ralph van Elburg, energie-adviseur bij de stichting, zorgt voor heldere kijk op zaken. Schrijf je hier in.

Kijk ook naar onze miniserie over hybride warmtepompen

Zonnepanelen

Inkoop actie zonnepanelen zandweg-oostwaard

Je ziet ze op steeds meer huizen. Zonnepanelen, maar zelf twijfel je nog. Kan het wel op mijn dak? Hoe zit het met de salderingsregeling? Frans te Braake is deskundig op het gebied van zonnepanelen. Hij licht toe. Daar wil ik bij zijn.

Kijk ook naar onze miniserie zonnepanelen

Gebruik energiemeters

Je kent ze wel. Die slimme meters die het verbruik van je energie weergeven. Meten is weten! Maar hoe werken ze precies en hoe zet je ze nog slimmer in? Norbert van den Eijnden, energie-ambassadeur, laat het zien. Meld je aan!

Van het gas af

duurzamevecht van het gas af

Het klinkt steeds vaker en ook steeds meer als bezwerende uitspraak: we gaan van het gas af! O ja? Hoe dan? En waarom? Ralph van Elburg heeft de stap gezet en laat zien hoe. Heel praktisch! Aanmelden.

Aanmelden

Met dit formulier meld je je aan voor de workshops. Er zijn vier ronden met steeds twee onderwerpen. Schrijf je in, dan weet je zeker dat je een plek hebt! Per workshop kunnen slechts een beperkt aantal mensen toegelaten worden.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van al onze ontwikkelingen?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.