Energieambassadeurs trekken wijken in van Stichtse Vecht

Welke maatregelen kunt u nemen die u direct geld besparen en meer wooncomfort opleveren? De energieambassadeurs van Stichting Duurzame Vecht gaan in samenwerking met wijkcommissies, dorpsraden en andere bewonersorganisaties informatie geven isolatie en energiebesparing. ‘We trekken de wijken in’, vertelt Ralph van Elburg, energieambassadeur.

Samen met energieambassadeurs Jan van Dijk en Rik Peeters is hij de drijvende kracht achter de aanpak. ‘De bijeenkomsten worden de komende tijd op diverse plaatsen in Stichtse Vecht georganiseerd. De eerste is op 27 november in Maarssen. In de buurt Zogwetering, Dichters en Lanen gaat de daar werkende wijkcommissie mensen bijeenroepen voor een infomatieavond. Kijk voor meer info in de agenda. We maken duidelijk wat de rol van de overheid, van de gemeente en van de inwoners zelf is. De energieambassadeurs van de stichting gaan in op de vragen en wensen die bij de inwoners leven. Die kunnen verschillen per wijk en per type woning. We helpen inwoners bij het verduurzamen van hun woning. Welke no-regret-maatregelen – ook wel het laaghangend fruit genoemd –zijn er al te nemen? Denk hierbij aan bijvoorbeeld het aanleggen van vloerverwarming zonder dat u daar later spijt van krijgt. Rode draad is energie en geld besparen met isoleren.’

Op maat

De wijkcommissies, dorpsraden en andere bewonersorganisaties worden de komende tijd benaderd door de stichting. Idee is om informatieavonden door de hele gemeente heen te houden zodat er informatie op maat gegeven kan worden. Houdt de agenda in de gaten >>.

Oproep

Stichting Duurzame Vecht roept bewoners op zich te melden met hun vragen en wensen. Neem contact op met energieambassadeur Ralph van Elburg 06 – 542 121 40 of stuur een mail naar energieadvies@duurzamevecht.nl. Wilt u energieambassadeur worden bij de stichting, neem dan contact op met Rik Peeters: 06 – 225 600 83.

Download hier de pdf >>