bijeenkomst-duurzamevecht-stichtsevecht-isoleert

Warme aandacht én belangstelling voor de actie Stichtse Vecht Isoleert. Tijdens de eerste twee bewonersbijeenkomsten in Maarssen en Breukelen hebben zo’n honderd inwoners van Stichtse Vecht zich laten informeren. En 130 mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de gezamenlijke inkoopactie.

De bijeenkomsten waren erop gericht inwoners te informeren en te activeren voor de lopende isolatieactie. Stichting Duurzame Vecht en de lokale energieambassadeurs die de bijeenkomsten organiseerden, wisten de voorlichting met een interessant programma, tot een succes te maken.
Guus Ydema, voorzitter van Duurzame Vecht noemt de belangstelling voor het onderwerp groot. ‘We kijken terug op een mooie start van de actie. Het nemen van energiebesparende maatregelen leeft bij huiseigenaren. Men kwam goed voorbereid naar de avonden en had gerichte vragen aan de bedrijven en diverse sprekers.’

Succes
Met de winter voor de deur is het een goed moment om woningen te isoleren. Isoleren levert niet alleen een comfortabele woning op, maar ook een forse besparing op de stookkosten. De aandacht die er is vanuit de rijksoverheid voor het onderwerp en de opengestelde subsidieregeling helpt mee aan het succes. Bij de actie worden isolatiemaatregelen gezamenlijk ingekocht, zodat inwoners profiteren van een groepskorting. Samen isolatie aanschaffen is voordelig. Zeker in combinatie met de tijdelijke overheidssubsidie op isolatie. De actie wordt door het Regionaal Energieloket in onze gemeente aangeboden.
Tijdens de avonden werd duidelijk dat de huidige subsidieregeling inmiddels is overschreven. ‘Of er een vervolgregeling vanuit de rijksoverheid komt, is nog niet bekend’, meldt Guus Ydema. ’Maar we houden de mensen via onze website www.duurzamevecht.nl op de hoogte. Zodra wij iets weten, melden we dat.’