Samen voor een duurzaam
Stichtse Vecht

Aan de slag met energiebesparing

Stichting

Duurzame Vecht

Duurzame Vecht stimuleert en motiveert inwoners ván en organisaties ín de gemeente Stichtse Vecht om duurzamer te zijn en te worden. We geven informatie, voorlichting en advies waarmee mensen zelf aan de slag kunnen. Zo gaan huiseigenaren aan de slag met isolatie van hun woningen, leggen sportclubs zonnepanelen, geven scholen les over duurzaamheid, zetten bedrijven zich in voor circulaire economie waarin geen afval bestaat en doen jongeren challenges om het gebruik van plastic terug te dringen. Het doel? Een wereld die langer meegaat. Duurzaamheid is een gezamenlijke activiteit waarbij jij ook nodig bent! Iedereen draagt z’n steentje bij aan een betere wereld.

Aan de slag met verduurzaming

Wij adviseren je graag over verduurzaming. Op deze site vind je informatie over groene en duurzame onderwerpen.

Vertellen we over subsidies en delen we kennis over warmtepompen. Geven we praktische tips voor een meer circulaire economie.

Heb je liever direct persoonlijk contact over het verduurzamen van je woning? Plan dan een energieadvies in bij het digitale energieloket. 

We maken het jou graag zo eenvoudig mogelijk om samen te verduurzamen in de gemeente Stichtse Vecht.

DIGITAAL Energieloket

Afspraak met een deskundige over besparing en isolatie van een woning

Energie-advies

Uitgebreide informatie over duurzame onderwerpen in onze informatiebladen​

CIRCULAIRE ECONOMIE​

Ontdek de ideeën en acties omtrent circulaire economie binnen Stichtse Vecht​

Wij zijn er voor jou

Stichting Duurzame Vecht nodigt je uit om mee te denken over duurzamer te zijn en te worden. Heb je duurzame ideeën? Suggesties voor plannen? Laat ons dat dan weten. Wij willen niets liever dan samen in actie komen! 

ONS ontmoeten?

Stichting Duurzame Vecht organiseert bijeenkomsten. In het kader van de wijkaanpak bijvoorbeeld komen we in alle kernen, buurten en wijken van de gemeente Stichtse Vecht.

 

MEEDOEN?​

Wil je je steentje bijdragen aan duurzaamheid en energietransitie? Aan de slag met circulair werken of circulair leven? We kunnen nog meer energieambassadeurs gebruiken. En vrijwilligers die meedoen om plannen te ontwikkelen. Op alle terreinen zijn hoofden en handen welkom.

Wie zijn we?

Stichting Duurzame Vecht is een actieve groep mensen die inspeelt op de actualiteit. Een organisatie die weet wat er speelt in de gemeente Stichtse Vecht op het gebied van duurzaamheid en van circulaire economie. 

Dat is een groot onderwerpsgebied. De aandacht ligt momenteel bij de energietransitie. Dan hebben we het over de overgang van fossiele naar hernieuwbare energie, dus bijvoorbeeld van gas naar zonnestroom.

Met een netwerk van lokale energieambassadeurs adviseren we inwoners bij het verduurzamen van hun woningen. Daarnaast ontwikkelen we duurzame plannen samen met jongeren, sportclubs, scholen en bedrijven op gebied van energie, afval, vervoer en voedsel.

Iedereen draagt bij naar vermogen aan de energietransitie en het circulair maken van de lokale economie.

laatste nieuws

  • Home page ·

Nieuwsbrief februari 2020

Daar is ie weer! De nieuwsbrief met duurzame ontwikkelingen in Stichtse Vecht waarin blijkt dat duurzaamheid geen gepensioneerde klimaatboomer is in een grijze coltrui, dat jongeren…