Inkoopactie Stichtse Vecht oogst zonnestralen

Doe je mee?

Onder de titel ‘Stichtse Vecht oogst zonnestralen’ gaat de inkoopactie zonnepanelen begin april van start. Meer informatie over de actie en de aanschaf en het plaatsen van zonnepanelen zal gegeven worden bij twee bijeenkomsten over zonnepanelen in Maarssen en Breukelen.

Het  voorjaar komt er aan: de zon gaat vaker en intensiever schijnen en geeft gratis energie. Dat is een mooi moment om zonnepanelen op uw dak te leggen. Daarmee verlaagt u uw energienota aanzienlijk. In veel gevallen is de investering in zeven jaar terugverdiend. U draagt natuurlijk ook constructief bij aan een beter milieu.

Als u onderstaande vragen met ‘ja’ kunt beantwoorden, dan zijn zonnepanelen een goede, duurzame investering:

  • Heeft u een dak op het westen, zuiden of oosten?
  • Valt er een groot deel van de dag en van het seizoen zonlicht op uw dak?
  • Heeft u een paar duizend euro in bezit? Of kunt u deze tegen gunstige voorwaarden lenen? (bijvoorbeeld met een energiebespaarlening)

Profiteer van korting door gezamenlijke inkoop
Als u wilt profiteren van groepskorting kunt u meedoen met de gezamenlijke inkoopactie Stichtse Vecht oogst zonnestralen. Deze actie wordt georganiseerd door stichting Duurzame Vecht, lokale inwoners en het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht. Via de inkoopactie kunt u voordelig zonnepanelen op uw dak laten plaatsen.
Het Regionaal Energieloket heeft uit een aantal regionale aanbieders het beste aanbod voor u geselecteerd. Als u mee wilt doen, komt eerst een zonnestroomadviseur bij u langs om uw woning te bekijken en advies te geven. U ontvangt dan een persoonlijke offerte. Pas na het ontvangen van de offerte beslist of u meedoet met de inkoopactie.

Bewonersavonden
Wilt u meer weten over de actie? Kom dan naar een bijeenkomst. Tijdens de bewonersavonden krijgt u antwoord op vragen als:

  • Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten van zonnepanelen?
  • Zijn er subsidies of leningen beschikbaar?
  • Hoeveel ga ik besparen en wat levert het op voor het milieu?
  • Hoe meld ik mij aan voor de actie en wanneer beslis ik definitief of ik mee doe?

Om deel te nemen aan de actie is het niet persé nodig een bewonersavond te bezoeken.
De informatie-avonden zijn op:

  • 6 april in Het Trefpunt, Kerkweg 21 in Maarssen
  • 13 april in De Danne Ateliers , Domineeslaantje 2 in Breukelen

De plaatselijke energieambassadeurs van Duurzame Vecht ontvangen u: in Breukelen Gerhard Hof en Pieter Paul en in Maarssen Rik Peters en Arnold Takens.

De avonden starten om 20.00 uur en eindigen rond 21.30 uur. U kunt vanaf 19.30 uur binnenlopen.

Inmiddels hebben de bewonersavonden reeds plaatsgevonden.
Lees hier het verslag van deze twee avonden.