In beweging komen voor een duurzame samenleving

Ik wil me inzetten voor duurzaamheid in de breedste zin van het woord. En dan is de Stichting Duurzame Vecht een uitstekend platform. Een actieve club die z’n sporen al heeft verdiend en goed bezig is. Ik besef maar al te goed dat we als samenleving in beweging moeten komen om een duurzame leefomgeving voor elkaar te krijgen. En dus zet ik deze stap.

In mijn werk als portefeuillemanager bij Binck Bank zet ik ook stappen. Daar ben ik bezig het duurzaam beleggingsbeleid aan te scherpen nadat ik in 2011 het duurzame beleid heb geïntroduceerd. Nu het klimaatakkoord is gesloten staan we op een kantelpunt: de transitie moet gemaakt worden van de voorlopers, de pioniers, naar iedereen, de volgers. Belangrijke vraag is hoe we iedereen aan boord krijgen. Daar gaan we mee aan de slag. In samenwerking met andere partijen. In de gemeente zal er de komende tien jaar veel veranderen, gezien de doelstelling om in 2030 klimaatneutraal te zijn.

Er liggen dus veel interessante uitdagingen. Voor iedereen en voor de stichting om daarbij te helpen. En dus hoor en zie je nog veel van ons. Horen wij ook van jou? Je mag me mailen: voorzitter@duurzamevecht.nl

Emile van Irsen, voorzitter Stichting Duurzame Vecht