Stichtse Vecht Isoleert

Doe je mee?

De isolatie-actie ‘Stichtse Vecht isoleert’ wordt georganiseerd door Duurzame Vecht, lokale inwoners en het Regionaal Energieloket in samenwerking met de gemeente Stichtse Vecht. Door simpele maatregelen als isolatie van spouwmuren en vloeren blijft warmte binnenshuis. Dat levert niet alleen een comfortabele woning op maar ook een forse besparing op de stookkosten. Zeker nu de overheid in deze isolatie-actie ook helpt met een subsidie van twintig procent is het meedoen aan Stichtse Vecht Isoleert zeer interessant.

Meer weten? Kom dan naar één van de twee bewonersavonden.

 • Is de buitenmuur geïsoleerd?
 • Zijn de vloer op de begane grond en het dak geïsoleerd?
 • Is er dubbelglas van na 1990?

  Als je één van deze vragen met ‘nee’ beantwoordt, dan is de isolatie-actie aan te bevelen.

Flink besparen met isolatie
Met de huidige spaarrente is investeren in het energiezuinig maken van de woning een zeer aantrekkelijk alternatief. Door de warmte binnenshuis te houden hoeft de ketel veel minder te stoken. Dat levert een aanzienlijke verlaging op van de stookkosten.

Bron: Milieu Centraal - berekening voor een gemiddelde woning
Eenmalige investeringJaarlijkse besparingFinancieel voordeel
VloerisolatieTussenwoning€ 1.500€ 170circa 7% per jaar
VloerisolatieVrijstaande woning€ 2.900€ 330circa 7% per jaar
SpouwmuurisolatieTussenwoning€ 800€ 210circa 12% per jaar
SpouwmuurisolatieVrijstaande woning€ 2.900€ 850circa 12% per jaar

Korting door gezamenlijke inkoop
Als je meedoet met de gezamenlijke inkoopactie Stichtse Vecht Isoleert profiteer je van korting. Via de inkoopactie zijn de vloer en/of spouwmuur voordelig te isoleren. Ook is er de mogelijkheid om het dak te isoleren en isolerend glas te laten plaatsen.

Het Regionaal Energieloket heeft uit een aantal regionale aanbieders het beste aanbod geselecteerd. Als je mee wil doen, komt er eerst een isolatieadviseur langs om de woning te bekijken en advies te geven. Je ontvangt dan een persoonlijke offerte. Pas na het ontvangen van de offerte beslist je of je meedoet met de inkoopactie.

Twee bewonersavonden
Wil je meer weten over de actie? Kom dan naar een bijeenkomst:

 • op 28 november in Het Trefpunt, Kerkweg 21 te Maarssen; of
 • op 1 december in het Bonifatiushuis naast de Pieterskerk in Breukelen

De plaatselijke energieambassadeurs zullen optreden als gastheer. In Breukelen zijn dat Gerhard Hof en Piet Paul en in Maarssen Rik Peters en Arnold Takens .
De avonden starten om 20.00 uur en eindigen rond 21.30 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Tijdens de bewonersavonden is er antwoord te krijgen op vragen als:

 • Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten van maatregelen zoals vloerisolatie en spouwmuurisolatie?
 • Welke subsidies zijn er beschikbaar en hoe kom ik daarvoor in aanmerking?
 • Hoeveel ga ik besparen en wat levert het op voor het milieu?
 • Hoe meld ik mij aan voor de actie en wanneer beslis ik definitief of ik mee doe?

Om deel te nemen aan de actie is het niet per se nodig een bewonersavond te bezoeken. Je kunt je ook vrijblijvend inschrijven op de website van go.bleeve.nl/stichtsevecht

Speciale wijkcampagnes
Wijkbewoners in Breukelen Over-Noord die een stap extra willen zetten bij het besparen, kunnen ook meedoen met een actie om een warmtepomp in de woning te installeren.
In de wijk Zandweg-Oostwaard staan nieuwere woningen die al goed geïsoleerd zijn. Bewoners van die wijk kunnen zich tijdens de bewonersavond opgeven voor een actie om samen nog een extra stap te zetten. Er kan dan worden uitgezocht wat voor elke type woning een optimale oplossing is.
Tijdens de bovengenoemde bewonersavonden komen ook deze wijkcampagnes aan bod.

Subsidie voor woningisolatie
Sinds 15 september 2016 heeft de overheid een nieuwe subsidieregeling voor woningisolatie op de rit gezet. Wanneer een woningeigenaar twee of meer isolatiemaatregelen neemt in zijn of haar woning krijgen ze gemiddeld twintig procent subsidie. Tijdens de bewonersavond krijgt men hierover meer informatie.

Meer informatie en inschrijven
Op go.bleeve.nl/stichtsevecht vind je meer informatie over de actie. Ook kun je je daar vrijblijvend opgeven om mee te doen met deze gezamenlijke inkoopactie.

Wil je een van de bewonersavonden bijwonen, laat het ons dan even weten dan zorgen wij voor voldoende stoelen!

Inmiddels liggen de bijeenkomsten van de twee bewonersavonden in het verleden. Er was warme aandacht én belangstelling voor de actie Stichtse Vecht Isoleert. Tijdens de eerste twee bewonersbijeenkomsten in Maarssen en Breukelen hebben zo’n honderd inwoners van Stichtse Vecht zich laten informeren. En 130 mensen hebben zich inmiddels aangemeld voor de gezamenlijke inkoopactie. Lees meer over de bijeenkomsten Stichtse Vecht isoleert.