Het vervoer van mensen en goederen is erg belangrijk voor onze economie, sociale leven en recreatie. Het kost wel veel energie en belast het milieu door de uitstoot van schadelijke stoffen. De (spoor)wegen en vliegvelden nemen veel plaats in en het geluid zorgt voor overlast.

Op de website van trees for all kun je je CO?-uitstoot laten berekenen.

De fiets belast het milieu minder maar is minder geschikt voor de grote afstand. Bovendien kunnen wij op de fiets moeilijker spullen vervoeren. Door de opmars van de elektrische fiets hoeft vermoeidheid minder een bezwaar te zijn en kun je langere afstanden overbruggen bijvoorbeeld voor woon-werk-verkeer.

Met een elektrische scooter kun je nog een grotere afstand overbruggen met een iets hogere snelheid, zonder lichamelijke inspanning.

De trein is in veel gevallen een goed alternatief, zeker voor reizen naar de grote steden. Bezoek de website van de NS en kijk welke duurzame initiatieven zij organiseren.

Als je zelf geen auto hebt, kun je af en toe een buurtauto gebruiken. Bezoek de website My Wheels voor het huren van een auto bij jou in de buurt.