Inkoopactie hybride warmtepompen voor inwoners Stichtse Vecht

Verlaag je gasverbruik!

Webinar over inkoopactie hybride warmtepompen

Stichting Duurzame Vecht informeert en motiveert inwoners van de gemeente hun woning te verduurzamen. Om zo lekker comfortabel en duurzaam te wonen. En daarmee ook nog eens binnen afzienbare tijd de energierekening naar beneden te krijgen. Actie die goed is voor je portemonnee en het milieu!

Nu de energieprijzen de pan uit rijzen, willen steeds meer mensen besparen. En dat is zeer begrijpelijk. Wil jij gemiddeld 50 procent besparen op je gasrekening? Doe dan mee met de inkoopactie hybride warmtepomp. Een actie georganiseerd door de gemeente Stichtse Vecht in samenwerking met Winst uit je Woning en Stichting Duurzame Vecht.

 

Wil je meer weten over de inkoopactie hybride warmtepompen? Bekijk dan het webinar.

Start van de actie

De uitnodiging voor de inkoopactie staat in de brief van de gemeente en Winst uit je Woning die bij veel huiseigenaren in Stichtse Vecht halverwege maart op de deurmat is gevallen. De hybride warmtepomp staat volop in de schijnwerpers, omdat het een duurzame oplossing is om gasverbruik te verminderen. De stichting onderschrijft de actie en doet mee met de promotie. Sneller verduurzamen is ons gezamenlijk doel! Doe mee met de inkoopactie.

Weet je nog niet of een warmtepomp ook voor jouw huis een duurzame oplossing is? 

Kijk dan naar het webinar dat gehouden is op 28 maart via ons YouTube Kanaal.

Ben je inwoner van Stichtse Vecht en heb je geen brief ontvangen? Ook dan kun je meedoen met de inkoopactie. 

Inschrijven, vóór 1 juni 2022 doe je rechtstreeks bij WinstuitjeWoning.nl 

 

Heb je vragen over de leveringstijden? Neem dan direct contact op met Winst uit je woning:

 

Voor al je vragen: een webinar

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Is de warmtepomp iets voor jouw huis? Hoe zit het met de kennis en kunde van de initiatiefnemers? Wat zijn de voordelen? En welke andere slimme energiebesparende maatregelen passen nog meer bij een warmtepomp en jouw budget? Op dit soort vragen gaan we in. Aan tafel zit iemand van Winst uit je Woning en van de gemeente die alle belangrijke vragen over warmtepompen en gerelateerde onderwerpen kunnen beantwoorden. Er is ook een chat die wordt bemenst door energieambassadeurs en -adviseurs van de Stichting Duurzame Vecht. Maak er gebruik van! 

Inschrijven voor de actie (vóór 1 juni 2022) doe je rechtstreeks bij WinstuitjeWoning.nl 

Wil je alvast wat meer weten over hybride warmtepompen? Kijk dan op de website van Milieu Centraal of Winst uit je Woning.
 

Voordelen inkoopactie hybride warmtepomp

Door mee te doen met de inkoopactie van Winst uit je Woning en HeatTransformers krijg je voordelen. Doordat een zeer grote groep huiseigenaren samen inkoopt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Een warmtepomp aanschaffen is complexer dan zonnepanelen of isolatie. We weten het voor huiseigenaren moeilijk is om offertes te beoordelen. Deelnemende bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie. Dat scheelt je niet alleen geld, maar dus ook tijd en uitzoekwerk!

Subsidie voor duurzame oplossingen

Met een hybride warmtepomp maak je je huis klaar voor de toekomst. En het levert je tot gemiddeld 50 procent besparing op op je gasrekening. Daarnaast wordt je door de overheid tegemoet gekomen met een subsidie voor de aanschaf van een hybride warmtepomp en isolatiemaatregelen. Als je een warmtepomp aanschaft, kun je een tegemoetkoming krijgen via de landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie). 

Het webinar van 28 maart is opgenomen en te bekijken via ons YouTube kanaal.

Mocht je daarna nog vragen hebben over de actie? Neem dan contact op met Winst uit je Woning. 

Verder praten over verduurzaming van je huis?

Heb je algemene vragen over verduurzaming van je huis? Vraag dan een -gratis- energiegesprek aan bij de stichting. Deze worden gevoerd door vrijwilliger energieambassadeurs. Voor meer inhoudelijke vragen over isolatie of een warmteanalyse bijvoorbeeld, vraag je een energieadviesgesprek aan. Hierbij komt een opgeleide energieadviseur bij je langs. Deze gesprekken zijn niet gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Bedrijf Winst uit je Woning

Warmtepomp

Deze subsidie loopt in ieder geval dit jaar (zolang er budget is). Kijk hiervoor op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde  

Nee, dat is momenteel niet mogelijk.

In theorie zou het kunnen. Echter op de extreem koude dagen moet de warmtepomp dan zo veel elektriciteit verbruiken dat het niet rendabel is. Ook zit er een limiet aan het vermogen (kW) van de hybride warmtepomp. Bij niet alle huizen is dat vermogen genoeg om de woning warm te krijgen. Stand-alone warmtepompen hebben vaak een wat hoger vermogen.  

Dit hangt van diverse factoren af zoals bijv. heeft u LTV (vloerverwarming) or radiatoren. Bij LTV duurt het een stuk langer (tot 3x zo lang) maar word ook aangeraden deze niet uit te zetten/ te ver terug te zetten in tempratuur. In feite geldt hoe langzamer je verwarmt hoe aangenamer het is. Met convectiewarmte (radiatoren) is de warmte vaak sneller bereikt maar heb je meer pieken (en dalen) wat een onbehagelijk gevoel kan geven.

Nee, in dit geval zullen wij u adviseren voor een full-electric.

Een hybride warmtepompsysteem heeft een binnen- en een buitenunit. Binnen komt een kastje vlakbij de cv-ketel te hangen. Dit kastje heeft een warmtewisselaar. De buitenunit, die u bijvoorbeeld op het dak of tegen de woning plaatst, lijkt op een airco.

Deze warmtepompen maken steeds minder geluid. Tevens draait de warmtepomp bij warmtebehoefte in de woning. Zodra je buiten kunt zitten, is deze er veelal niet meer. 

In het officiële besluit tot wijziging van het Bouwbesluit staat dat in artikel 3.8 de volgende passage wordt opgenomen: “Een installatie voor warmte- of koude opwekking, die is opgesteld buiten de uitwendige scheidingsconstructie van een bouwwerk, veroorzaakt op de perceelgrens met een perceel met, of dat bestemd is voor, een andere woonfunctie een geluidsniveau van ten hoogste 40 dB, bepaald volgens de Handleiding Meten en Rekenen Industrielawaai, internetuitgave 2004.”

Een hybride warmtepomp gaat minder lang mee dan de doelstellingen van het totaal gasloos. In deze is de vraag dus nog irrelevant.

De adviseur ontvangt enerzijds de 29 euro die de klant betaald. Het overig deel (het overige 2/3) betaald Winst uit je woning. Mede door de vergoeding van 29 euro vinden de bezoeken alleen plaats bij bewoners die oprechte interesse hebben. Door efficiënt te werken worden de kosten bespaart. Een percentage van het totaalbedrag bij elk geaccordeerde offerte is voor Winst uit je woning. Daarmee worden de kosten, waaronder de huisbezoeken gedekt. De totale prijs die u betaald is dus de daadwerkelijke uitvoering + de afdracht aan de ontzorging. Desondanks is de prijs in veel gevallen nog altijd (circa 10%) lager dan in de markt. Simpelweg omdat er veel werkzaamheden uit handen worden genomen.

Wij kunnen, vanwege de schaal waarin wij opereren, ervoor zorgen dat inwoners van de gemeente kunnen genieten van een schaalvoordeel. Tevens ontlasten wij de klant zoveel mogelijk en kunt u altijd bij ons terecht indien er vragen zijn

Iedereen heeft toegang via het BAG register. Namelijk via https://bagviewer.kadaster.nl/