Inkoopactie energiebesparende maatregelen voor inwoners Stichtse Vecht

Verlaag je gasverbruik!

Webinar over inkoopactie energiebesparende maatregelen

Stichting Duurzame Vecht informeert en motiveert inwoners van de gemeente hun woning te verduurzamen. Om zo lekker comfortabel en duurzaam te wonen. En daarmee ook nog eens binnen afzienbare tijd de energierekening naar beneden te krijgen. Actie die goed is voor je portemonnee en het milieu!

Nu de energieprijzen hoog zijn, willen steeds meer mensen besparen. En dat is zeer begrijpelijk. Doe mee met de inkoopactie energiebesparende maatregelen en je kunt goede stappen zetten. Deze actie is georganiseerd door de gemeente Stichtse Vecht in samenwerking met Winst uit je Woning en Stichting Duurzame Vecht.

 

Start van de actie

De uitnodiging voor de inkoopactie staat in de brief van de gemeente en Winst uit je Woning die bij veel huiseigenaren in Stichtse Vecht begin november op de deurmat is gevallen. Diverse maatregelen om energie te besparen staan volop in de schijnwerpers.  Maatregelen zoals isolatie, warmtepomp of zonnepanelen die het gasverbruik verminderen. De stichting onderschrijft de actie en doet mee met de promotie. Sneller verduurzamen is ons gezamenlijk doel! Doe mee met de inkoopactie.

Weet je nog niet welke maatregelen je kunt nemen om energie te besparen? Kijk dan naar het webinar dat gehouden is op 13 november. 

Ben je inwoner van Stichtse Vecht en heb je geen brief ontvangen? Ook dan kun je meedoen met de inkoopactie. 

Inschrijven tot 31 december 2023 doe je rechtstreeks bij WinstuitjeWoning.nl 

Voordelen gezamenlijke inkoopactie

Meedoen met de inkoopactie van Winst uit je Woning heeft voordelen. Doordat een grote groep huiseigenaren samen diverse maatregelen inkoopt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Een warmtepomp aanschaffen is complexer dan zonnepanelen of isolatie. We weten het voor huiseigenaren moeilijk is om offertes te beoordelen. Deelnemende bedrijven aan de inkoopactie voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie. Deelname aan de inkoopactie scheelt niet alleen geld, maar ook tijd en uitzoekwerk!

Subsidie voor duurzame oplossingen

Met een hybride warmtepomp maak je je huis klaar voor de toekomst. En het levert je tot gemiddeld 50 procent besparing op op je gasrekening. Daarnaast wordt je door de overheid tegemoet gekomen met een subsidie voor de aanschaf van een hybride warmtepomp en isolatiemaatregelen. Als je een warmtepomp aanschaft, kun je een tegemoetkoming krijgen via de landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie). 

Verder praten over verduurzaming van je huis?

Heb je algemene vragen over verduurzaming van je huis? Vraag dan een -gratis- energiegesprek aan bij de stichting. Deze worden gevoerd door vrijwilliger energieambassadeurs. Voor meer inhoudelijke vragen over isolatie of een warmteanalyse bijvoorbeeld, vraag je een energieadviesgesprek aan. Hierbij komt een opgeleide energieadviseur bij je langs. Deze gesprekken zijn niet gratis. Kijk hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Bedrijf Winst uit je Woning

Warmtepomp

Deze subsidie loopt in ieder geval dit jaar (zolang er budget is). Kijk hiervoor op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde  

Nee, dat is momenteel niet mogelijk.

In theorie zou het kunnen. Echter op de extreem koude dagen moet de warmtepomp dan zo veel elektriciteit verbruiken dat het niet rendabel is. Ook zit er een limiet aan het vermogen (kW) van de hybride warmtepomp. Bij niet alle huizen is dat vermogen genoeg om de woning warm te krijgen. Stand-alone warmtepompen hebben vaak een wat hoger vermogen.  

Dit hangt van diverse factoren af zoals bijv. heeft u LTV (vloerverwarming) or radiatoren. Bij LTV duurt het een stuk langer (tot 3x zo lang) maar word ook aangeraden deze niet uit te zetten/ te ver terug te zetten in tempratuur. In feite geldt hoe langzamer je verwarmt hoe aangenamer het is. Met convectiewarmte (radiatoren) is de warmte vaak sneller bereikt maar heb je meer pieken (en dalen) wat een onbehagelijk gevoel kan geven.

Nee, in dit geval zullen wij u adviseren voor een full-electric.

Een hybride warmtepompsysteem heeft een binnen- en een buitenunit. Binnen komt een kastje vlakbij de cv-ketel te hangen. Dit kastje heeft een warmtewisselaar. De buitenunit, die u bijvoorbeeld op het dak of tegen de woning plaatst, lijkt op een airco.

Deze warmtepompen maken steeds minder geluid. Tevens draait de warmtepomp bij warmtebehoefte in de woning. Zodra je buiten kunt zitten, is deze er veelal niet meer. 

In het officiële besluit tot wijziging van het Bouwbesluit staat dat in artikel 3.8 de volgende passage wordt opgenomen: “Een installatie voor warmte- of koude opwekking, die is opgesteld buiten de uitwendige scheidingsconstructie van een bouwwerk, veroorzaakt op de perceelgrens met een perceel met, of dat bestemd is voor, een andere woonfunctie een geluidsniveau van ten hoogste 40 dB, bepaald volgens de Handleiding Meten en Rekenen Industrielawaai, internetuitgave 2004.”

Een hybride warmtepomp gaat minder lang mee dan de doelstellingen van het totaal gasloos. In deze is de vraag dus nog irrelevant.

De adviseur ontvangt enerzijds de 29 euro die de klant betaald. Het overig deel (het overige 2/3) betaald Winst uit je woning. Mede door de vergoeding van 29 euro vinden de bezoeken alleen plaats bij bewoners die oprechte interesse hebben. Door efficiënt te werken worden de kosten bespaart. Een percentage van het totaalbedrag bij elk geaccordeerde offerte is voor Winst uit je woning. Daarmee worden de kosten, waaronder de huisbezoeken gedekt. De totale prijs die u betaald is dus de daadwerkelijke uitvoering + de afdracht aan de ontzorging. Desondanks is de prijs in veel gevallen nog altijd (circa 10%) lager dan in de markt. Simpelweg omdat er veel werkzaamheden uit handen worden genomen.

Wij kunnen, vanwege de schaal waarin wij opereren, ervoor zorgen dat inwoners van de gemeente kunnen genieten van een schaalvoordeel. Tevens ontlasten wij de klant zoveel mogelijk en kunt u altijd bij ons terecht indien er vragen zijn

Iedereen heeft toegang via het BAG register. Namelijk via https://bagviewer.kadaster.nl/  

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aanmelden informatie bijeenkomst

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Aanmelden Workshops

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies