Energie-advies

Ik wil mijn huis verduurzamen, maar waar begin ik? Je hebt een ander huis gekocht, gaat verbouwen of renoveren. Dan wil je een advies van een deskundige en onafhankelijke partij.

Maak een afspraak voor een persoonlijk energiegesprek bij het -digitaal- energieloket. Benader een energie-ambassadeur of kijk of er een webinar over je wijk online staat. We sommen de mogelijkheden op voor energie-advies.  

Weet je al wat je wilt? Plan dan meteen een afspraak in.

Wil je eerst meer informatie? Lees dan verder op deze pagina. Daarna kan je alsnog een afspraak maken.

Digitaal energieloket

Een energiegesprek bij het digitale energieloket is bedoeld als een eerste gesprek over energiebesparing, isolatie en andere mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Dit gesprek met een energie-ambassadeur van Duurzame Vecht is gratis. Maak hier een afspraak en stel in een online-gesprek je vragen.

Betaald energieadvies

Als je al het een en ander weet over het verduurzamen van je huis, en de puntjes op de i wilt zetten, maak je een afspraak met een opgeleide onafhankelijke energie-ambassadeur van Duurzame Vecht. Deze maakt een uitgebreide inventarisatie en geeft advies op maat.
Lees hier meer over betaalde adviezen.

Informatie per wijk

Stichting Duurzame Vecht is in 2020 gestart met informatie-avonden per wijk over energiebesparing, isolatie en het verduurzamen van woningen. Een slimme manier om energie-advies te krijgen. Afhankelijk van de ontwikkelingen beoordelen we wanneer we weer live verder gaan.
Lees hier hoe.

Gratis energiegesprek

De stichting Duurzame Vecht geeft gratis energiegesprekken. Deze zijn in de bibliotheken van de gemeente Stichtse Vecht. Door de corona-maatregelen kunnen er momenteel echter geen energiegesprekken in de bibliotheken gehouden worden. Daarom zijn we overgegaan naar gesprekken online. Ook deze zijn natuurlijk gratis. Je kunt hier een afspraak inplannen. Een energie-ambassadeur neemt dan contact op. Bij aanmelden vragen we je een formulier in te vullen. Dit wordt gebruikt bij het gesprek en geeft de energie-ambassadeur de mogelijkheid om zich voor te bereiden. 

Betaald advies

Wil je je woning  verduurzamen maar zie je door de bomen het bos niet meer? Weet je door de stortvloed aan berichten niet meer wat juiste informatie is? Is er behoefte aan een echt onafhankelijk advies waardoor een duidelijk stappenplan mogelijk is?

De betaalde energie-adviesgesprekken bieden uitkomst. De woning wordt van bodem tot dak bekeken. Isolatiewaarden worden onderzocht maar ook de technische installaties komen aan bod. Hierna wordt een adviesrapport geschreven waarin de huidige situatie wordt besproken en er wordt een stappenplan opgesteld rekening houdend met de wensen van de bewoners. Hierbij wordt een inschatting gemaakt van kosten en opbrengsten. Ervaren installateurs worden bij de betreffende werkzaamheden geadviseerd.

Er zijn twee soorten energie-adviesgesprekken waaruit gekozen kan worden:

  • een adviesgesprek zoals hiervoor besproken. Hierbij worden de wensen van de bewoner besproken en wordt de huidige situatie bekeken. Hierna wordt een stappenplan verwerkt in een adviesrapport. De kosten voor dit advies zijn € 150,-
  • een uitgebreider advies is ook een optie. Hierbij wordt het bovenstaande behandeld maar kunnen er drie offertes van installateurs beoordeeld worden. Hierdoor worden twijfels weggenomen en kan het werk met een goed gevoel uitgevoerd worden. Tevens is een telefonisch consult ook een mogelijkheid bij deze optie. Dit advies kost € 250,-
  • uiteraard kan er in overleg ook een aangepast advies gegeven worden. De kosten worden aan het advies aangepast.

De adviezen worden opgesteld door adviseurs die:

  • ruime ervaring hebben met energie-adviesgesprekken.
  • een EPA-W opleiding hebben gevolgd
  • ervaring hebben met het maken van warmteverliesberekeningen (o.a. nodig voor bepaling van het vermogen van een warmtepomp).

 

De adviseurs zijn sinds 2014 actief als vrijwilliger binnen Stichting Duurzame Vecht en houden zich constant bezig met verduurzaming binnen de gemeente Stichtse Vecht.

Plan via onderstaande knop een afspraak in en geef op het formulier aan dat je een betaald advies wilt. Een adviseur zal dan contact opnemen om een afspraak te maken. Je hoeft dan geen datum op te geven.

Afspraak maken voor een gratis energie-gesprek

Maak hier een afspraak voor gratis persoonlijk energie-gesprek. Onze energieambassadeurs zitten klaar in het -digitale- energieloket voor alle vragen over zonnepanelen, isolatie of subsidie voor het verduurzamen van je woning. 

In de onderstaande agenda kun je eenvoudig een afspraak maken voor een gratis energie-gesprek. Je kunt een gesprek plannen van maandag tot en met donderdagavond. Op dinsdag, donderdag en zaterdag zijn we ook overdag beschikbaar.

Door de corona-maatregelen is het loket voorlopig alleen online beschikbaar. Maar dat maakt het advies van onze energieambassadeurs er niet minder om! Zodra het weer mogelijk is zullen we het live-contact via het energieloket in de bibliotheken weer oppakken. 

Een afspraak maken voor een betaald advies, kan ook. Dit advies op maat gaat dieper in op de mogelijkheden van het verduurzamen van je woning.  Geef op het formulier aan dat je dit wilt. Eén van onze speciaal opgeleide energie-ambassadeurs neemt dan contact op voor een afspraak. Vul dan wel het formulier in op https://duurzamevecht.nl/formulier-energiegesprek/ 

Laden...

Je wordt na de boeking direct doorgestuurd naar onze vragenlijst. Zou je de vragen willen beantwoorden? Dat maakt het voor ons eenvoudiger om een geschikte energie ambassadeur in te schakelen. De antwoorden worden ook bij het gesprek gebruikt. Als je de vragenlijst later wilt invullen kan dat uiteraard ook, maar doe het wel zo snel mogelijk. De link staat ook in de bevestigingsmail die je ontvangt na je boeking.