Energie-advies

Ik wil mijn huis verduurzamen, maar waar begin ik? Ik zie door de bomen het bos niet meer! Je hebt een ander huis gekocht, gaat verbouwen of renoveren. Dan wil je een advies van een deskundige en onafhankelijke partij.

Maak een afspraak voor een persoonlijk energie-advies bij het -digitale- energieloket. Benader een energie-ambassadeur of kijk of er een webinar over je wijk online staat. We sommen hieronder de mogelijkheden op voor energie-advies.  

energie-lasten-verlagen-stichting-duurzame-vecht

Digitaal energieloket

Een energie-adviesgesprek bij het -digitale- energieloket is bedoeld als een eerste gesprek over energiebesparing, isolatie en andere mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Dit gesprek met een energie-ambassadeur van Duurzame Vecht is gratis.
Maak hier een afspraak en je kunt in een online-gesprek je vragen stellen.

Betaald energieadvies gesprek

Als je al het een en ander weet over het verduurzamen van je huis, en de puntjes op de i wilt zetten, maak je afspraak met een opgeleide onafhankelijke energie-ambassadeur van Duurzame Vecht. Deze maakt een uitgebreide inventarisatie en geeft advies op maat.
Lees hier meer over betaalde adviezen.

Informatie per wijk

Stichting Duurzame Vecht is in 2020 gestart met het houden van informatie-avonden per wijk over energiebesparing, isolatie en het verduurzamen van woningen. Een slimme manier om energie-advies te krijgen. Door corona zijn de bijeenkomsten gestopt. Online gaan we verder.
Lees hier hoe.

Wil je je vast inlezen? Wij hebben over diverse onderwerpen informatiebladen gemaakt met achtergrond informatie. Deze zijn te vinden via onderstaande knop.

Gratis advies

Door de huidige corona maatregelen kunnen er geenadviesgesprekken in de bibliotheken gehouden worden. Wij zijn daarom overgegaan naar online gesprekken. Ook deze zijn natuurlijk gratis. Je kan hier een afspraak inplannen en een energie-ambassadeur neemt dan contact op. Bij aanmelden vragen we meteen een formulier in te vullen. Dit wordt gebruikt bij het gesprek en geeft de energie-ambassadeur vooraf de mogelijkheid om zich voor te bereiden. 

Maak hier een afspraak.

Betaald advies

Wil je je woning  verduurzamen maar weet je niet waar je moet beginnen? Weet je door de stortvloed aan informatie niet meer wat klopt en wordt het alleen maar onduidelijker? Is er behoefte aan een echt onafhankelijk advies waardoor een duidelijk stappenplan mogelijk is?

De betaalde energie-adviesgesprekken bieden hier uitkomst. De woning wordt van bodem tot dak bekeken. Isolatiewaarden worden onderzocht maar ook de technische installaties komen aan bod. Hierna wordt een adviesrapport geschreven waarin de huidige situatie wordt besproken en er wordt een stappenplan opgesteld rekening houdend met de wensen van de bewoners. Hierbij wordt een inschatting gemaakt van kosten en opbrengsten. Goed ervaren installateurs worden bij de betreffende werkzaamheden geadviseerd.

Er zijn twee soorten energie-adviesgesprekken waaruit gekozen kan worden:

  • Een adviesgesprek zoals hierboven besproken. Hierbij worden de wensen van de bewoner besproken en wordt de huidige situatie bekeken. Hierna wordt een stappenplan verwerkt in een adviesrapport. De kosten voor dit advies zijn € 150,-
  • Een uitgebreider advies is ook een optie. Hierbij wordt het bovenstaande behandeld maar kunnen er drie offertes van installateurs beoordeeld worden. Hierdoor worden twijfels weggenomen en kan met een goed gevoel werk uitgevoerd worden. Tevens is een telefonisch consult ook een mogelijkheid bij deze optie. Dit advies kost € 250,-
  • Uiteraard kan er in overleg ook een aangepast advies gegeven worden. De kosten worden aan het advies aangepast.

De adviezen worden opgesteld door adviseurs die

  • ruime ervaring hebben met energieadviesgesprekken.
  • een EPA-W opleiding hebben gevolgd
  • ervaring hebben met het maken van warmteverliesberekeningen (o.a. nodig voor bepaling van het vermogen van een warmtepomp).

De adviseurs zijn sinds 2014 actief als vrijwilliger binnen Stichting Duurzame Vecht en houden zich constant bezig met verduurzaming binnen de gemeente Stichtse Vecht.

Plan via onderstaande knop een afspraak in en geef op het formulier aan dat je een betaald advies wilt. Een adviseur zal dan contact opnemen.

Advies per wijk

Webinars 2020 - 2021

Door de corona-maatregelen kunnen we geen bijeenkomsten organiseren. Daarom geven wij sinds november 2020 webinars voor per wijk of kern die je op een aangekondigd moment gewoon thuis vanuit je luie stoel kunt volgen, maar later ook nog terug kunt kijken. De eerste webinars voor Zandweg-Oostwaard, Valkenkamp en Oud Zuilen zijn geweest in 2020. Ze staan op onze speciale webinar pagina. In januari 2021 gaan we verder met deze online-bijeenkomsten. 

Voor de wijken worden speciale wijk informatiebladen gemaakt.

 

 

Wijkinfo Oud Zuilen
Wijkinfo Tienhoven, Oud Maarsseveen, Molenpolder, Maarsseveen
Wijkinfo Fazantenkamp, Reigerskamp en Boomstede

Wijkbijeenkomsten 2019 - 2020

Eind 2019 zijn wij gestart met wijkbijeenkomsten. Het motto van de avonden was: “Geld en energie besparen én een comfortabeler huis? Het kan”. Alle presentaties die getoond zijn bij de wijkbijeenkomsten staan hier: 

Zandweg-Oostwaard 12 maart 2020

Otter-maten 24 februari 2020

Bloemstede 12 februari 2020

Staatslieden en Zeehelden 28 januari 2020

Streekmuseum Vredegoed 17 december 2019

Zogwetering & Dichters en Lanen 27 november 2019

De informatie die wordt gegeven op de wijkavonden staat ook in onze informatiebladen. Deze zijn te bekijken als samenvatting maar ook als bestand te downloaden. Door de corona-maatregelen zijn er momenteel geen informatie-avonden. Wel organiseren we webinars. Kijk op onze speciale webinar pagina welke al geweest zijn. 

Afspraak inplannen

Maak hier een afspraak voor persoonlijk energie-advies. Onze energieambassadeurs zitten klaar in het -digitale- energieloket voor alle vragen over zonnepanelen, isolatie of subsidie voor het verduurzamen van je woning. 

In de onderstaande agenda kun je eenvoudig een afspraak maken voor een persoonlijk energie-advies. Je kunt een gesprek plannen van maandag- tot en met donderdagavond. Ook op dinsdag, donderdag en zaterdag overdag zijn we er voor een energie-adviesgesprek.

Een afspraak maken voor een betaald advies, kan ook. Dit advies op maat gaat dieper in op de mogelijkheden van het verduurzamen van je woning.  Geef op het formulier aan als je dit wilt en één van onze speciaal opgeleide energie-ambassadeurs neemt dan contact op voor een afspraak.

Door de corona-maatregelen is het loket voorlopig alleen online beschikbaar. Maar dat maakt het advies van onze energieambassadeurs er niet minder om! 

Zodra het weer mogelijk is zullen we het live-contact via het energieloket in de bibliotheken weer oppakken. 

Laden...

Je wordt na de boeking direct doorgestuurd naar onze vragenlijst. Zou je de vragen willen beantwoorden? Dat maakt het voor ons eenvoudiger om een geschikte energie ambassadeur in te schakelen. De antwoorden worden ook bij het gesprek gebruikt. Als je de vragenlijst later wilt invullen kan dat uiteraard ook, maar doe het wel zo snel mogelijk. De link staat ook in de bevestigingsmail die je ontvangt na je boeking.