Het energieloket

Ik wil mijn huis verduurzamen, maar waar begin ik?

Heb je een ander huis gekocht, ga je verbouwen of renoveren? Dan wil je een advies van een deskundige en onafhankelijke partij. Dat is het energieloket van Duurzame Vecht. 

Via het energieloket kun je een afspraak maken voor:

  • een persoonlijk energiegesprek met een van onze vrijwillige energie-ambassadeurs. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur en is gratis. Het kan zowel online als bij je thuis of in de bibliotheek gevoerd worden. 
  • een persoonlijk energieadvies bij een gecertificeerde energie-adviseur. Dit advies kost €175 of €300, afhankelijk van je vraag. Kijk voor een uitgebreide uitleg onze speciale pagina.

 

Er zijn nog meer mogelijkheden om informatie te krijgen:

  • Benader een energie-ambassadeur in jouw wijk. Stichting Duurzame Vecht heeft verschillende ambassadeurs in de verschillende wijken. 
  • Kijk ook of er informatie over je wijk online staat. We hebben diverse wijken beschreven. 

Waardebon voor huurders

Speciaal voor huurders heeft de gemeente Stichtse Vecht een actie om energie te besparen in je huis.

Huurders kunnen een bon ter waarde van 80 euro krijgen die ze kunnen gebruiken voor energiebesparende producten waarmee je al snel tientallen euro’s bespaart per jaar (en dat jaar in jaar uit). Je kunt de bon inwisselen voor energiebesparende producten zoals LEDlampen, radiatorfolie en tochtstrips. 

Ga naar: https://regionaalenergieloket.nl/stichtse-vecht/cadeaubon en bestel je waardebon. De bon is te gebruiken bij de grotere bouwmarktketens. Zowel in de winkel als online.

Wees er snel bij want: op=op!

Heb je hulp nodig met het inwisselen van de bon? Stuur een mail naar info@duurzamevecht.nl dan helpen wij je verder.

Gratis energie-gesprek

Een energiegesprek is bedoeld als een eerste gesprek over energiebesparing, isolatie en andere mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Dit gesprek met een energie-ambassadeur van Duurzame Vecht is gratis.

Als je een gesprek wilt, vragen we een formulier in te vullen. We stellen je een aantal vragen over de woning en eventuele genomen maatregelen en plannen. Een energie-ambassadeur neemt daarna contact met je op om af te spreken hoe het gesprek gevoerd wordt.

De vragenlijst wordt gebruikt bij het gesprek en geeft de energie-ambassadeur de mogelijkheid om zich voor te bereiden. 

Betaald adviesgesprek

Maak je toch liever meteen een afspraak voor een uitgebreid betaald advies met een van onze adviseurs?

Ga dan naar onze speciale pagina.