Duurzame fietsroutes

De twee duurzame vechtroutes zijn fietsroutes langs winkels, tuinderijen, horeca en marktkramen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben. Alle locaties zijn gehuisvest in Stichtse Vecht en directe omgeving. 

Er zijn twee verschillende routes gemaakt. Route 1 is in twee delen gesplitst die ook uitstekend als een langere tocht gemaakt kan worden. Route 2 gaat langs minder bekende gebieden van Stichtse Vecht en is geschikt als langere dagtocht.

De vrijwilligers van Stichting Duurzame Vecht hebben de aanzet voor deze routes gemaakt. Samen met bewoners vullen we de routes aan. Dus weet jij nog locaties in de gemeente die we zouden moeten toevoegen aan de fietsroute? 

Meld ze via fietsroute@duurzamevecht o.v.v. fietsroute. 

Voor nu: fiets-ze!

Een route, twee delen

Deze route bestaat uit twee delen. Duurzame Vechtroute 1a en Duurzame Vechtroute 1b. Leuk voor twee kortere ritjes maar je kunt ze natuurlijk ook in één keer fietsen. De routes zijn te vinden via het kaartje op Google Maps. Je kunt de routes ook als gpx-bestand krijgen en op je navigatiesysteem zetten. En als je onderweg wat extra informatie wilt lezen, dan download je het informatieblad, print je het of zet je het op je telefoon. Zo kun je er alle kanten mee op. (;-))

Duurzame Vechtroute 1

Klik op het plaatje hieronder om de routebeschrijving te lezen. Je kunt die ook downloaden.

FORT MAARSSEVEEN

Fort Maarsseveen is een culturele broed- en ontmoetingsplaats, met speciale aandacht voor natuur en duurzaamheid. Er is een terras, er zijn workshops, exposities en events. De agenda wordt wekelijks aangevuld.

Open: dagelijks van 10.30-17.30u koffie en thee, za en zo met restaurant. Herenweg 3, Maarssen.

www.fortmaarsseveen.nl

STREEKMUSEUM VREDEGOED

In dit streekmuseum duik je in het verleden van de dorpen en boerderijen van het veengebied van 1900 tot ongeveer 1950. Je kunt een kijkje nemen in een oude timmermanswerkplaats, smederij, kaasmakerij, huiskamer, een winkeltje en meer.

Open: wo, za en zo van 13.00 tot 17.00 uur.
Heuvellaan 7, Tienhoven

www.vredegoed.nl

DORPSWINKEL KASTANJEHOEVE

Dorpswinkel Kastanjehoeve is een sfeervol winkeltje met o.a. ambachtelijke producten, eerlijk Limousin vlees, vers brood, boerenkaas, vruchtensappen, cadeauartikelen en in de zomerperiode boerenroomijs.

Open in oktober t/m april: di en vr 9.00-12.00/15.00-18.00u, wo 13.00-18.00u, za 10.00-16.00u.

Open in mei t/m sept: di en vr 9.00-18.00u, wo 13.00-18.00u, za 10.00-16.00u. Looijdijk 18, Tienhoven. 

www.dorpswinkelkastanjehoeve.nl

DE WILLIGEN LOGIES

De Willigen is een boerderij met 75 koeien waar op ambachtelijke wijze boerenkaas en -ijs wordt geproduceerd. Er zijn groepsaccomodaties, kamers en appartementen te huur. Er is een terras en een winkeltje waar eigen gemaakte boerenkaas, boerderij-ijs en streekproducten worden verkocht. Een rondleiding is ook mogelijk.

Open: wo t/m zo 11.00-18.00u, in de winter vr en za 11.00-18.00u. Nigtevechtseweg 186-188, Vreeland.

www.dewilligenlogies.nl

HOF VAN GUNTERSTEIN

Hof van Gunterstein is een biologisch melkveebedrijf op landgoed Gunterstein in Breukelen. Er is een winkeltje dat veel lekkers verkoopt waaronder biologische rauwmelkse kaas, zuivel, rauwe melk, eieren en biologisch vlees van de koeien die er rondlopen. Daarnaast is er een pluk- en
groentetuin waarvan bewoners van Stichtse Vecht oogstaandeelhouder kunnen worden.

Open: wo, vr en za van 10.00-17.00u. Zandpad 48, Breukelen

VRIJHOF OOSTWAARD

Geïnspireerd door de tuin van toen is hier sinds 2021 een biologische moestuin. Bewoners in de buurt die oogstaandeelhouder zijn kunnen gedurende het groeiseizoen onbespoten groente, fruit en kruiden oogsten. De moestuin is niet toegankelijk voor bezoek. Een rondleiding is mogelijk door contact op te nemen.

Oostwaard 9, Maarssen www.vrijhofoostwaard.nl

BOER ERIK

In de boomgaarden van Drogenbroek’s fruit – ofwel ‘Boer Erik’ – wordt op duurzame wijze fruit geteeld. Voor de boomgaard zit Landwinkel Drogenbroek.
Bezoekers kunnen – indien mogelijk op dat moment – een wandeling maken door de boomgaard (even vragen bij de Landwinkel). In de oogsttijd zijn er altijd de Appelplukdagen en op Bloesemdag kunnen bezoekers samen met Boer Erik de boomgaard in voor een rondleiding. Er zijn ook appartementen te huur op het erf.

Open: ma 13.00-17.30u, wo en vr 8.30-17.30u, za 9.00-17.00u. Oostkanaaldijk 11, Loenen aan de Vecht.

www.boererik.nl

Startpunt

Je kunt de route starten bij:

Foto's van route 1

Een route door Stichtse Vecht en omliggende gebieden

Deze duurzame vecht fietsroute is ongeveer 43 km lang en gaat langs allerlei mooie plekken in de polders van Stichtse Vecht. De routes zijn te vinden via het kaartje op Google Maps. Je kunt de routes ook als gpx-bestand krijgen en op je navigatiesysteem zetten. En als je onderweg wat extra informatie wilt lezen, dan download je het informatieblad. Print het uit of zet het op je telefoon. Zo kun je er alle kanten mee op! 

Duurzame Vechtroute 2

Klik op het plaatje hieronder om de routebeschrijving te lezen. Je kunt die ook downloaden.

PAVILJOEN DE GROTE SNIEP

Een perfecte plek voor natuurliefhebbers en mensen die tot rust willen komen onder het genot van een kopje koffie. In de toren kun je genieten van een 360˚ uitzicht en in het paviljoen en op het terras is er lunch of huisgemaakte appeltaart. Het natuurgebied waar de Grote Sniep zich in bevindt, ook genaamd de Grote Sniep, bloeit van het leven. Spot de weidevogels en de hazen.

Open: di, wo, do, vr, zo 10.00-17.30u.
Veenkade 1, Wilnis, www.paviljoen-toren-degrotesniep.nl
.

www.paviljoen-toren-degrotesniep.nl

DE BEEKHOEVE

De Beekhoeve is een biologisch melkveebedrijf waar je producten van de boerderij kunt proeven, zoals rauwmelkse kaas, verschillende soorten rundvlees en appel/perensap. Bezoekers kunnen er wandelen, er is een Polderhut waar vier personen kunnen verblijven en onder het motto ‘beleef de boerderij’ kunnen mensen een dagje of een dagdeel meewerken.

Open: ma 18.00-19.30u, vr 14.00-16.00u, za 11.00-16.00u.
Van Teylingenweg 172, Kamerik

www.beekhoeve.nl/

MOESTUIN DE HAAR

Moestuin de Haar is een zelfoogsttuin van 1,5 hectare gelegen op de historische moestuin grond van Kasteel de Haar in Haarzuilens. De tuinderij werkt volgens de principes van de biologische landbouw. Buurtbewoners kunnen oogstaandeelhouder worden.

Open: wo 10:00-16:00u en za 10:00-14:00u.
Eikstraat 14, Haarzuilens

moestuindehaar.nl/

DE HAARSE GAARD

De Haarse Gaard is een plattenlandswinkel met een ruim assortiment aan verse groente en fruit, streekproducten, fruitmanden en cadeaupakketten

Open: di t/m za 9.00-17.00u.
Thematerweg 8, Haarzuilens
.

dehaarsegaard.nl/

HOEVE WIELREVELT

Hoeve Wielrevelt is een landgoed met een boerderij, moestuin, dieren, winkel en horeca. Op de zorgboerderij biedt Wielrevelt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. Er is een lunchroom met producten uit de moestuin en streekproducten en bij de ingang is een kleine winkel met ijsjes, jams en chutneys en andere producten uit de omgeving.

Open: di t/m zo van 10.00 tot 18.00u.
Thematerweg 10D, Haarzuilens

hoevewielrevelt.nl/

KRINGLOOPWINKELS

Er zijn verschillende kringloopwinkels in onze gemeente. Je kunt hier spullen brengen die voor hergebruik geschikt zijn en zelf tweedehands goederen kopen.


Emmaus Haarzuilens, Eikstraat 14, Haarzuilens
Kringloop Breukelen, Straatweg 168, 3621 BW Breukelen
Kringloop De Sirkel, Diependaalsedijk 120A
Kringloop de Sirkel, Nassaustraat 55 Maarssen
Wawollie Kringloop, Maarssenbroeksedijk 59

Startpunt

Je kunt de route starten bij:

Foto's van route 2

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies