Nationale klimaatweek in Stichtse Vecht

Begin november is het de Nationale klimaatweek. In de gemeente Stichtse Vecht gaan we ook meedoen met allerlei activiteiten op het gebied van duurzaamheid op onder andere onze groene locatie MEC Maarssen. De Nationale klimaatweek loopt van 30 oktober tot 5 november 2023. 

Het programma in onze gemeente:

Maandag 30 oktober 19.00-22.00 uur MEC Maarssen: Klimaatverandering, hoe zit dat nou? Workshop met klimaatspel van ClimateFresk. Aanmelden via deze link: Climate Fresk

Dinsdag 31 oktober: 19.30-21.00 uur MEC Maarssen Workshop autodelen en zonnecarports, inspiratiesessie elektrische deelauto’s en participatie. Wat zijn de kansen voor jou in onze gemeente. Aanmelden via het MEC met deze link: Reizen

Woensdag 1 november: 19.30-21.30 uur MEC Maarssen Workshop consuminderen, meer ruimte in je huis met de duurzame opruimcoach. Aanmelden via het MEC met deze link: Consuminderen

Woensdag 1 november 20.00-21.00 online: webinar warmtepompen en andere alternatieven voor aardgas. Het webinar is te volgen op ons Youtubekanaal en via deze link: webinar

Donderdag 2 november: 19.30-21.30 uur MEC Maarssen inspiratiesessie KlimaatGesprekken, hoe kan je klimaatvriendelijker leven? Aanmelden via het MEC met deze link: Klimaatgesprekken

Vrijdag 3 november: tussen 09.00 en 15.00 uur gratis advies voor het verduurzamen van je woning bij het Energieloket in het MEC, je kunt gewoon binnenlopen. 
Tussen 13.00-17.00 uur doorlopende rondleiding duurzame boerderij De Croesen Zogweteringlaan 4 Maarssen. Meer informatie en aanmelden via deze link: Rondleiding de Croesen

Zaterdag 4 november: 13.00-17.00 uur Doorlopende rondleiding duurzame boerderij De Croesen Zogweteringlaan 4 Maarssen voor betrokkenen en buurtgenoten. Meer informatie en aanmelden via deze link: Rondleiding de Croesen

Zaterdag 4 novemberVoeding, bezoek moestuinen. Nb. Door de hevige regenval kan het zijn dat de tuinen niet overal kunnen worden betreden! Trek in ieder geval laarzen aan.

-Gunsterstein, Laan van Gunterstein 2, 3621 VA Breukelen om 11.00 uur rondleiding. Kom met de fiets of lopend vanuit het centrum van Breukelen. Aanmelden niet nodig. Laarzen wel. 

-Rondleiding moestuin De Haar in Haarzuilens, Eikstraat 14, 3455 SJ Utrecht om 11.00 uur. Aanmelden niet nodig.

– Rondleiding moestuin Oostwaard, Oostwaard 9, 3602 AA Maarsen om 13.00 uur (bereikbaar met OV, te voet of fiets). Aanmelden niet nodig.

Zaterdag 4 november: Open Vrijwilligers Dag 4 november van Stichting Duurzame Vecht in het paardenhuisje bij het Hof van Gunterstein, Laan van Gunterstein 2, 3621 VA Breukelen. Zet jij die stap? Ontmoet vrijwilligers van Duurzame Vecht tusen 10.00-14.00 uur. Meer info: zet die stap

Praktisch

Datum: 30 oktober tot 5 november
Locatie: onder andere MEC Maarssen, Reigerskamp 197, 3607 HK in Maarssen
Kosten: Geen

Kom je op de fiets dan kun je deze bij het MEC Maarssen stallen. Kom je met de auto? Parkeren in omliggende wijk (bijvoorbeeld op de parkeerplaats van tennisvereniging De Blauwe Reiger) en circa 200 meter lopen door park naar MEC Maarssen.

Wil je meer weten over de nationale klimaatweek. Kijk dan op deze website: Nationale klimaatweek 

Auto delen en zonnecarports

Wist je dat vervoer op nummer twee staat in de top tien van klimaatimpact van de gemiddelde Nederlander? Daarom duiken we in hoe vervoer anders kan.

Daarom duiken we dinsdag in de wereld van duurzame deelauto’s en hoe dit kan werken in jouw buurt. 

Dinsdagavond legt Guido uit hoe autodelen werkt en hoe je hier zelf aan deel kan nemen. Zodat je zelf aan het stuur gaat zitten van niet alleen de auto, maar ook de vorm, de mensen en de financiën die erbij komen kijken.

Auto’s gaan in de toekomst ook een rol spelen in energie opslaan en verdelen, hoe dit werkt en wat er in onze gemeente gaat gebeuren delen we met je. Zo worden komende jaren zonnecarports gebouwd met oplaadpunten waarin jij kan meedoen, meedenken en meedelen in de buurt. Eelco is betrokken bij dit project, vertelt erover en beantwoordt jouw vragen. Nieuwsgierig? Kom dan naar deze workshop.

Aanmelden via het MEC met deze link: Reizen 

Klimaatverandering? Hoe zit dat

 

Klimaatscepticus, klimaatactivist of gewoon nieuwsgierig? Na drie uur loop jij het MEC uit met inzicht en kennis over klimaatverandering.

In deze workshop speel je een klimaatspel waarin je ontdekt wat er bij klimaatverandering komt kijken en hoe onderwerpen met elkaar verbonden zijn.

Na dit spel heb je de tijd om het voor jezelf op een rijtje te zetten, te ontdekken wat het met je doet en wat je ermee zou willen doen in je dagelijks leven. Klimaatverandering kan groot en moeilijk te beïnvloeden voelen. En toch kan je meer dan je denkt.

Kortom, wil je meer weten over het hoe en wat van klimaatverandering en je eigen plek hierin, dan is deze workshop voor jou.

Merel, Boris en Jetske van Climate Fresk. De workshop wordt gegeven door drie facilitators van Climate Fresk,, waarvan twee uit Maarssen. Climate Fresk is een internationale organisatie en geeft deze workshops voor particulieren en organisaties. Zo zijn alle Franse ambtenaren al met dit spel aan de slag geweest.

Aanmelden via deze link: Climate Fresk

 

Inspiratiesessie KlimaatGesprekken

 

Zou jij willen weten wat jij kan doen om klimaatvriendelijker te leven? In je woning, met je voeding of misschien wel op je werk. Ontdek hoe het volgen van de KlimaatGesprekken je kan helpen.

Deze avond vertellen we je meer over de workshopreeks die regelmatig plaats vindt in Stichtse Vecht. In de reeks kijk je wat bij jouw leven en doelen past. Je komt erachter hoe je laagdrempelig en positief het gesprek aan kunt gaan met je gezin, vrienden, collega’s, de sportclub…., waar jij wilt. Je kunt oefenen, reflecteren en vragen stellen en doet een hoop kennis op. Dit allemaal in een kleine groep van gelijkgestemden.

Elke, Klaartje en Martine vertellen je meer over de reeks en over hoe leuk het is om coach te zijn. Want we zoeken nog meer coaches, zodat we in de hele gemeente reeksen kunnen aanbieden, van Nigtevecht tot Maarssen en van Nieuwer ter Aa tot Tienhoven. Zien we je donderdag?!

 Aanmelden via het MEC met deze link: Klimaatgesprekken

 

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aanmelden informatie bijeenkomst

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Aanmelden Workshops

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies