Isolatie van je huis verbeteren? Vraag een gratis warmtescan aan

Goede isolatie in je huis zorgt voor comfort, een lagere energierekening en geeft ook nog eens winst voor het milieu. Niet alle huizen hebben een goede isolatie. Als je meer inzicht wilt hebben waar de warmte ‘weglekt’ in je huis dan kun je dit met warmtebeeldfoto’s in beeld laten brengen. De infraroodscans tonen de plekken waar slechte isolatie zit of warmte weglekt. Stichting Duurzame Vecht beschikt over professionele warmtecamera’s. Onze energieambassadeurs komen langs met de warmtebeeldcamera en tonen met de scans de resultaten. De foto’s worden later per mail verstuurd. 

Meld je aan 

Ben je geïnteresseerd? Geef dan je contactgegevens door via het formulier onderaan deze pagina. Zodra de actie start en we bij je in de buurt zijn, geven we je een seintje.

Wat is een warmtebeeld?

Een warmtebeeldcamera registreert infrarood licht en maakt dit zichtbaar. Hierdoor is te zien waar warmte of kou zich bevindt. Daarmee zie je direct waar de woning warmte verliest en waar maatregelen toegepast kunnen worden. Wel zo handig als je wilt verduurzamen!

FLIR7357

De foto’s hierboven laten verschillende kleuren zien. Blauw staat voor koude en rood voor warmte. De kleuren daartussenin geven nuances van warmte en kou aan. Zo valt te zien dat in het midden van de woning spouwmuurisolatie werkt. Ook is zichtbaar dat bij de aansluiting van het dak en de muur warmte verloren gaat.

Vakmanschap

Het instellen van een warmtebeeldcamera en interpreteren van infraroodbeelden vereist vakmanschap. De kleuren op de warmtefoto kun je niet zomaar herleiden naar warmteverlies. Aluminium ziet er bij dezelfde temperatuur op een warmtebeeld bijvoorbeeld heel anders uit dan bij baksteen. Ook voor het vertalen van warmtebeelden naar maatregelen om energie te besparen, is bouwkundige kennis nodig. De energieambassadeurs van Stichting Duurzame Vecht die meedoen aan de actie hebben een warmtebeeldcursus gevolgd.

Tijdstip actie

Voor een goed warmtebeeld moet er minstens tien graden verschil zijn tussen binnen- en buitentemperatuur. Er mag geen verstoring door zonnestralen of neerslag zijn. Daarom is het beste moment om een warmtescan te maken ‘s winters vroeg in de ochtend of ‘s avonds. Ook bij bewolkte lucht is er een mogelijkheid om foto’s te maken. Dat betekent dat de beste tijd om een warmtescan van je huis te maken globaal vanaf einde herfst tot ongeveer begin van het voorjaar is. Omdat dan de temperaturen buiten weer stijgen. 

Kijk voor meer informatie over de warmtebeeldcamera ook bij milieucentraal – warmtebeelden

Voorwaarden deelname actie warmtebeeld

Niet alle huizen in gemeente Stichtse Vecht zijn geschikt om mee te doen aan de warmtebeeldactie. Inwoners die wonen in huizen die gebouwd zijn vóór 2000 kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier onderaan deze pagina. Houd er rekening mee dat er een wachtlijst kan ontstaan vanwege beperkte beschikbaarheid van vrijwilligers van de stichting en camera’s in combinatie met het weer dat niet optimaal is. Doel is wel om de komende maanden de eerste honderd af te handelen.

Gratis gesprek

Mensen met woningen in de gemeente, van zowel voor als na 2000, kunnen ook een gratis keukentafelgesprek inplannen. Dan komt er een energieambassadeur langs. Zelf een bezoek brengen aan een van de (mobiele) energieloketten van de stichting is natuurlijk ook mogelijk. Klik hier voor de locaties en openingstijden.

Vraag advies!

Woon je in de gemeente Stichtse Vecht en heb je vragen over duurzaam wonen? Wil je beginnen met verduurzamen van je woning? Of ben je al bezig maar wil je vervolgstappen zetten om nog meer energie te  besparen? Van het gas af te gaan? Maar je twijfelt hoe? Neem dan contact op met ons energieloket voor een gratis energiegesprek of een betaald advies.

Aanmelden interesse warmtebeeld

Op dit moment nemen we voor het winterseizoen 2023/2024 geen nieuwe aanvragen meer in behandeling. Als u zich nu aanmeldt, komt u op de lijst voor het seizoen 2024/2025.

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies