Inkoopactie groene daken in Stichtse Vecht

Een groen dak is niet alleen goed voor het klimaat, maar het biedt ook tal van voordelen voor jouw woning. Of je nu zelf handig bent en het dak eigenhandig wilt aanleggen, of het werk liever uitbesteedt aan een specialist. Dankzij een aantrekkelijke subsidie van de gemeente kun je tot wel € 25 per m² groen dak terugkrijgen! Stichting Duurzame Vecht heeft een inkoopactie georganiseerd. Door mee te doen hoef je zelf niet meer te zoeken en vergelijken en ben je verzekerd van een betrouwbare leverancier. 

 

Waarom kiezen voor een groen dak?

  • Isolatie en energiebesparing: groene daken zorgen voor betere isolatie, waardoor je in de winter warmte binnenhoudt en het dak in de zomer juist verkoeling geeft. Dit verlaagt je energiekosten aanzienlijk.
  • Vasthouden van regenwater: groene daken vangen regenwater op waardoor wateroverlast voorkomen wordt. 
  • Bioidiversiteit: groene daken bieden vogels en insecten een waardevolle omgeving.
  • Onderhoudsarm: een sedum dak behoeft weinig onderhoud. Tijdens lange hete zomers kun je een sedumdak het eerste jaar na aanleg een beetje extra water geven. Eens per jaar is het raadzaam om bladeren en ingewaaid onkruid weg te halen. 
  • Langere levensduur dak: sedum beschermt je dak tegen zon en vocht. Daardoor gaat je groene dak zeker twee keer zo lang mee vergeleken met een grijs dak van bijv. bitumen.
  • Waardevermeerdering: de duurzame uitstraling in combinatie met de energiebesparing zorgen vaak voor een waardevermeerdering van je pand.
  • En het oog wil ook wat! Een groen dak geeft een mooi beeld in een stedelijke omgeving.
Aantrekkelijke subsidie op een groen dak
 
De gemeente ondersteunt inwoners bij het verduurzamen van hun woningen met een aantrekkelijke subsidie voor het aanleggen van een groen dak. De hoeveelheid subsidie hangt af van het dakoppervlak, gemeten in het platte vlak.
 
 
Als buren samen maatregelen nemen, krijgen ze een tien procent burenbonus. Deze geldt bij dakoppervlakten tot maximaal 100 m2 per adres.
Bekijk hier de voorwaarden van de gemeente en kijk hoe je de subsidie eenvoudig kunt aanvragen.
 

Ook voor bedrijven en huurders

In Stichtse Vecht kunnen eigenaren, bedrijven en huurders met toestemming van de eigenaar subsidie aanvragen voor de aanleg van een groen dak.

Meedoen is simpel

  1. Je start met de subsidie-aanvraag bij gemeente Stichtse Vecht. Dit kan eenvoudig via het gemeenteformulier.  Kies voor de optie ‘subsidie aanvragen’. Let op: je hebt hierbij je DigID nodig.
  2. Vraag een offerte aan bij één of beide bedrijven. Je kunt ervoor kiezen om het dak zelf aan te leggen of te laten installeren door de leverancier.
  3. Na de offerte aanvraag wordt er contact met je opgenomen door de leverancier. In overleg met hen bepaal je wat het beste soort groen dak is voor jouw situatie en ontvang je een vrijblijvend voorstel. 
  4. Ga je akkoord? Dan moeten de werkzaamheden binnen vier maanden na de subsidieverlening voltooid zijn. Vergeet niet om foto’s te maken van voor én na de werkzaamheden. Zo kun je laten zien wat je gedaan hebt.
  5. Zijn de werkzaamheden voltooid? Stuur dan een ingevuld verantwoordingsformulier en foto’s plus factuur naar de gemeente. 
  6. De betaling van de subsidie vindt plaats binnen 30 dagen nadat het verantwoordingsformulier is goedgekeurd door de gemeente. 

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies