Wijkaanpak nieuwe stijl

Meld je wijk ook aan!

Nieuwe wijkaanpak

De stichting gaat helpen inwoners sneller hun huizen te verduurzamen. Dat gaan we doen door een nieuwe wijkaanpak. We zijn inmiddels in de meeste kernen aanwezig geweest en een bewonersbijeenkomst gehouden. Daar hebben we inwoners geinformeerd over het verduurzamen van hun woningen. 

In de nieuwe wijkaanpak willen we wijkcommissies of groepen inwoners helpen met een eventuele inkoopactie. Met een enquete en een bijeenkomst willen we nagaan of er interesse in een bepaalde inkoopactie. Dat kan gaan over bepaalde isolatiemaatregelen tot de aanschaf van zonnepanelen en/of een warmtepomp. 

Inkoopactie

  • Isolatie
  • Zonnepanelen
  • Warmtepomp

Wil je een goed geïsoleerd huis of zonnepanelen, maar weet je niet welk bedrijf je daarvoor moet vragen? Zie je het niet zitten om zelf helemaal uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn? Doe mee met de collectieve inkoopactie van de Stichting Duurzame Vecht.

Duurzame Vecht heeft betrouwbare bedrijven geselecteerd met een goede prijs-kwaliteitverhouding. We keken uitgebreid naar welke producten ze aanbieden, en hebben referenties gevraagd. Dat scheelt voor bewoners van de wijk De Reizende Man een hoop uitzoekwerk. 

Waarom meedoen?

  • Je verlaagt de energierekening
  • Je verhoogt het comfort in huis
  • Je verhoogt je woningwaarde
  • Het is goed voor het klimaat

Pilot de Reizende Man

In de wijk Reizende Man in Maarssen gaan we inwoners helpen bij energie besparen en verduurzamen van huizen. Vijf woningen die representatief zijn voor de wijk, worden geanalyseerd. Daarna wordt er gekeken welke maatregelen passend en relevant zijn.

Het project dat op initiatief van de wijkcommissie is opgezet, is eind maart, bij de algemene ledenvergadering van de wijkcommissie, officieel van start gegaan. De eerste stappen zijn al gezet. Energieadviseurs van de stichting maken analyses en verzamelen informatie. 

Het doel is om eind april een bewonersbijeenkomst te houden waarbij de aanpak wordt besproken en met elkaar wordt gekeken welke energiebesparende maatregelen zinvol zijn. Daar wordt een inkoopactie aan gekoppeld. 

Meld je ook aan voor een inkoopactie

De gemeente is ook partner van deze wijkaanpak en hoopt dat er binnenkort meerdere wijken zich zullen melden. Het project in de Reizende Man geldt als pilot. Wil je je wijk ook aanmelden? 

Neem dan contact op met projectleider Klaartje Snoeren van Stichting Duurzame Vecht. 

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies