Isoleren kun je leren

Verlaag je gasverbruik!

Soorten isolatie

  • spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Dakisolatie
  • glasisolatie
  • Ventilatie
Spouwmuur
Spouwmuurisolatie levert je snel lagere energiekosten op, het geeft meer wooncomfort en je draagt ook nog bij aan een beter milieu. Én het is relatief goedkoop. Meestal heb je je investering al in een paar jaar terug. De terugverdientijd is meestal een paarjaar. 
Het comfort in je huis gaat flink omhoog, de muren voelen veel minder koud aan en je woning houdt de warmte veel beter vast. Je gasverbruik gaat omlaag waardoor je dus ook minder fossiele energie verbruikt en je meehelpt aan het verminderen van de CO2 uitstoot! 
Zo werkt het: De spouw, de ruimte tussen de binnen en buitenmuur  wordt  door een gespecialiseerd bedrijf opgevuld met isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal, piepschuimbolletjes of glaswolvlokken (voor 80% gemaakt van gerecycled glas) wordt via gaten die in de voegen geboord worden in de loze ruimte tussen de voegen geblazen. De gaten die worden geboord zijn gemiddeld 16-18mm groot en worden daarna weer opgevuld met specie in dezelfde kleur als de voegen van de woning. Als het netjes is uitgevoerd zie je er bijna niks van. 
 
Vloerisolatie
Door de vloer en bodem van jouw huis te isoleren verhoog je het comfort en bespaar je energie. Heeft jouw huis een hoge kruipruimte dan is isolatie volgens de arbo regels aan te brengen. Maar ook zonder of met een lage kruipruimte zijn er mogelijkheden. 
 
Dakisolatie
Veel warmte (en dus energie en geld) lekt weg via een dak, of je nu wel of niet je bovenverdieping of zolder verwarmt. Een goede reden om te kijken of het isoleren van jouw dak een optie is. Je bespaart honderden euro’s aan stookkosten per jaar, je woont comfortabeler en je helpt mee aan een beter milieu!  We adviseren je altijd te kijken naar het dak, ook als dit in het verleden al geïsoleerd is. Vaak kan je de isolatie nog verbeteren met de huidige isolatiematerialen.
Een dak (plat of schuin) kan op twee manieren geïsoleerd worden: 
Van buitenaf, dit gebeurt meestal als ook pannen of bitumen vervangen moet worden
Van binnenuit, is de gemakkelijkste en goedkoopste manier, als er voldoende ruimte is
 
isolatie2
Glasisolatie
Het vervangen van gewoon enkelglas of zelfs dubbelglas van 10-15 jaar oud levert een flinke energiebesparing op en zorgt voor meer comfort in je huis! Gewoon dubbelglas bestaat uit twee lagen glas met lucht ertussen, de lagen zijn met elkaar verbonden door een aluminium strip. Vroeger zorgde dat al voor een hele verbetering. Het huidige HR ++ glas heeft een coating en edelgas tussen de glasplaten. Een nog betere isolatie krijg je door HR+++ (triple)glas, dat bestaat uit 3 lagen. 
 
Enkelglas of oud dubbelglas vervangen door HR++ glas in bestaande kozijnen is in het algemeen goed mogelijk. Wil je triple glas, dan moet daarvoor het kozijn meestal aangepast worden want dit is een stuk dikker. Dat maakt triple glas wel kostbaarder. Onze adviseur kan bij een bezoek aan je huis bespreken of het plaatsen van isolatieglas verstandig is en welke de beste keuze is.
Glasisolatie maakt geen onderdeel uit van de collectieve actie Heel Zeist isoleert, maar we kunnen wel doorverwijzen naar gespecialiseerde aanbieders uit ons lokale netwerk.
 
Ventilatie
Goede ventilatie van je huis is essentieel: een continue stroom van verse lucht zorgt voor een gezond binnenklimaat en je voorkomt schimmelvorming. Vroeger ging de ventilatie vanzelf door allerlei kieren en gaten in het huis. Maar die ongecontroleerde ventilatie wil je nu juist niet meer want daardoor gaat veel warmte verloren en is je energieverbruik dus hoger. Als je gaat isoleren is het heel belangrijk om je huis te voorzien van goede ventilatiemogelijkheden. Dat kan op verschillende manieren en is heel erg afhankelijk van je huis en het (organische) moment dat je gaat isoleren. 

Webinar over isoleren

Onlangs hebben we een webinar opgenomen over de laatste stand van zaken rondom het isoleren van je huis. 

We vertellen wat natuurlijke isolatiematerialen zijn, de huidige normen qua isolatiewaarden en hoe het zit met de vleermuis. 

Kijk hiernaast het webinar terug. 

Films over isoleren

Bekijk hier filmpjes die we eerder gemaakt hebben over isoleren. Ze gaan over muurisolatie en eentje over dak en vloerisolatie. 

Hoe werkt het wat zijn de voordelen? 

Vleermuisonderzoek

Als woningeigenaar kun je niet zomaar muren isoleren. Je moet zeker weten dat er geen vleermuizen in je spouwmuur wonen. Het is namelijk verboden om vleermuizen te doden of te verstoren. Dat is vastgelegd in de wet Natuurbescherming. Om te weten of je vleermuizen in je spouw hebt wonen, moet je een ecologisch onderzoek doen. En dat is kostbaar.

Het plaatsen van de kasten in de gemeente is onderdeel van een groot natuuronderzoek. De gemeente kijkt naar oplossingen en doet hier aan mee. Ze roepen inwoners op zich te melden. De gemeente betaalt de kosten van de kast en de installatie. De gemeente controleert natuurlijk eerst of de woning geschikt is voor een vleermuiskast.

Meer weten? www.stichtsevecht.nl/duurzaamisoleren

 

 

 

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies