FRANS ZOEKT SLIMME GASTEN DIE IN ZIJN SCHOENEN WILLEN STAAN

‘Duurzaam leven gaat niet over zonnepanelen en warmtepompen. We moeten veranderen en iedereen meenemen, totdat we allemaal inzien dat duurzaam leven ons toekomst gééft. En de toekomst heeft!’

Zet die stap!

Stichting Duurzame Vecht wil sneller verduurzamen. Omdat het de hoogste tijd is voor duurzaam leven, wonen en werken. Daarvoor zijn Frans, Nel, Minse, Martine en hun zestien andere collega’s op zoek naar mensen die in hun schoenen willen staan. Vrijwilligers die mee willen helpen stappen te zetten naar duurzamer leven, wonen en werken in Stichtse Vecht. Word jij hun collega? Er wordt kennis en kunde gevraagd op diverse terreinen. Van slimme sociale media-doeners tot handige energie-specialisten. Jong en oud zijn van harte welkom om mee te doen. Iedereen kan duurzame stappen zetten! Het enige dat je nodig hebt is een groen hart. Meld je aan en kom met ons meters maken. Samen verduurzamen we sneller.

Wie de schoen past ...

Norbert van den Eijnden
Norbert van den Eijndenzoekt energie-ambassadeur
Lees verder
Naast voorzitter van Stichting Duurzame Vecht ben ik ook energieambassadeur voor de club. Ik heb altijd al belangstelling gehad voor energie en de verspilling daarvan. Daarom ben ik begonnen mijn huis energiezuiniger te maken. Ik kom het liefste bij mensen thuis. Aan de keukentafel de situatie en mogelijkheden bekijken en daarover advies geven. Meestal is er met simpele maatregelen die vrijwel niets kosten al veel te bereiken. Zin om mee te doen? Kijk dan of energie-ambassadeur iets voor jou is en stap in mijn schoenen!Frits Klijn
Frits Klijnzoekt collega webmaster
Lees verder
Heb je ervaring met het onderhouden van websites in WordPress en met Office 365? Of ben je bereid je deze materie eigen te maken en in te lezen? Kom mij dan helpen. Ik ben Frits Klijn en vervul de functie van webmaster van Stichting Duurzame Vecht. Ik heb een collega nodig als sparringpartner en back-up. Een webmaster met duurzame ambitie. Mail me en we praten verder over hoe jouw ambitie past bij die van Stichting Duurzame Vecht. Zoals gezegd: wie de schoen past...
Frans te Braake
Frans te Braakezoekt slimme gasten
Lees verder
Ik zoek slimme gasten die meer weten over duurzame voeding. Omdat duurzaam leven gaat over het besef dat onze huidige leefwijze niet duurzaam is. We moeten dus veranderen. Bij de stichting houd ik me bezig door aandacht te geven aan (duurzaam) voedsel. De impact van wat we eten is groot. Als je samen met mij grote stappen wilt zetten om duurzame en lokaal geproduceerde voeding naar een hoger plan te tillen in de gemeente Stichtse Vecht, wees dan welkom!
Annet Koops
Annet Koopszoekt collega tekstschrijver
Lees verder
Stappen maken om sneller duurzaam te worden. Daar gaat het om bij Stichting Duurzame Vecht. Dat bericht moeten we in allerlei soorten en maten en via verschillende media verkondigen. Er moet dus veel geschreven worden. Heb je ervaring met (nieuws-)berichten schrijven? Ken je de kanalen en middelen? Heb je een neus voor sociale media? Bezit je een soepele pen? Tik dan meteen een bericht waarom je mijn collega wilt worden. Stuur bij die motivatie ook een paar voorbeelden van tekst. Dan weten we waar we het over hebben. Mail me en ik schrijf terug.


Martine Kruiswijk
Martine Kruiswijkzoekt coördinator Duurzaam Leven
Lees verder
Groen en gedreven. Betrokken en duurzaam. Dat zijn woorden die passen bij mij en mijn collega's van de stichting. Ik sta samen met mijn collega's van het team Duurzaam Leven aan het begin van een frisse herstart. We hebben plannen die onder andere gaan over lokaal geproduceerd voedsel en hergebruik van spullen. We willen daarbij ook jeugd en jongeren een rol geven. We zijn supergemotiveerd om samen de schouders onder projecten te zetten. We wensen alleen nog iemand die de stoute schoenen aantrekt en de kar gaat trekken. Zet jij die stap?


coördinator Duurzaam Leven

Als kartrekker geef jij projecten van Duurzaam Leven vorm met de voortrekkers in de stichting. Je werkt samen met de huidige vrijwilligers aan bestaande plannen en ideeën. Initiatiefrijk, ondernemend en coördinerend zijn sleuteltermen. En: goed voorbeeld doet goed volgen.

Stichting Duurzame Vecht zet zich in voor verduurzaming van onze mooie gemeente. We zijn er om te inspireren, informeren en te verbinden op de thema’s duurzaam wonen, duurzaam leven en duurzaam ondernemen. Om onze impact nog groter te maken zijn we op zoek naar een

 

Coördinator Duurzaam Leven  

4 uur per week

 

Wij zoeken een kartrekker voor de tak duurzaam leven (die zich richt op scholieren of breder?). Na het professioneel vorm geven van het thema duurzaam wonen, is het nu tijd om duurzaam leven op de kaart te zetten.

Duurzaam leven raakt vele onderwerpen in een ieders dagelijks leven, denk aan eten, reizen en het consumeren van voedsel maar ook van alle spullen die je koopt. We geloven dat iedereen zijn eigen stap kan zetten, hoe jong of oud je ook bent.

 

Met duurzaamheid bezig te zijn heeft een positieve invloed op je leven. Je hebt meer aandacht voor wat je doet, je geniet van dingen die dichtbij zijn en je wordt vaak fitter omdat je vaker de fiets neemt of loopt. Hiervan willen we meer mensen mee laten genieten en over informeren. Zeker bij de jeugd, daar begint onze toekomst en zij nemen hun ouders en omgeving hierin mee.

 

Als coördinator zet jij samen met de voortrekkers in de stichting de tak Duurzaam Leven op. Je werkt samen met de huidige vrijwilligers aan het vormgeven van plannen en ideeën die er al zijn in een uitvoerbaar projectplan om deze vervolgens ook echt te gaan uitvoeren. Want zien is doen!

 

Over jou

Je bent een enthousiast persoon met een duurzaam hart. Je hebt een HBO werk- of denkniveau en hebt zin om een nieuw onderdeel van de grond te trekken en de lijnen uit te zetten naar de toekomst. Je trekt de kar in de coördinatie van de projecten en zorgt voor gezamenlijke implementatie.

 

Jij

 • bent in staat om een programma vorm te geven en te vertalen naar concrete projecten
 • legt contact met scholen, BSO’s en andere organisaties die met scholieren werken waar projecten worden gestart
 • trekt projectleden bij elkaar en zorgt dat de uitvoer en begeleiding op tijd en met de juiste kwaliteit wordt uitgevoerd
 • hebt affiniteit met de genoemde duurzaamheidsthema’s en wellicht ook met jongeren
 • hebt ervaring met het opbouwen van een werkgroep of andere organisatie

 

En je bent

 • in staat om projectmatig en resultaatgericht binnen de beschikbare middelen te werken.
 • collegiaal en communicatief: je kan makkelijk samenwerken met collega’s en schrikt niet terug voor een presentatie.
 • klantgericht: je bent gewend om te werken in projecten met zowel interne als externe partners en partijen.
 • zelfstandig werkend; je stelt hoge eisen aan kwaliteit, je weet wat er moet gebeuren en hebt de senioriteit om daar zelf prioriteiten in te kunnen stellen
 • zorgvuldig en transparant in je werk.

 

Over ons

Stichting Duurzame Vecht is een enthousiaste groep mensen, bestaande uit vrijwilligers en betaalde krachten, die zich inzet voor verduurzaming van de gemeente Stichtse Vecht.

 

Wij

 • werken met veel plezier aan onderwerpen waar we zelf blij van worden
 • inspireren mensen om ons heen
 • pionieren in het verduurzamen van ons eigen leven
 • organiseren bijeenkomsten, webinars en activiteiten
 • delen onze successen tijdens de maandelijkse borrel.

 

Procedure en inlichtingen

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur die uiterlijk 15 april naar welkom@duurzamevecht.nl ovv van ‘coördinator duurzaam leven’.

Je kunt voor meer informatie mailen met Elke Rabé via elkerabe@duurzamevecht.nl

Webmaster met duurzame ambitie

Vanachter een beeldscherm kan jij heel goed (samen)werken. Microsoft 365, WordPress Elementor en mailboxbeheer hebben weinig geheimen. Een nerd hoef je niet te zijn. Die hebben we al. Daarbij ben je een echte teamplayer en vind je het leuk om je met de huidige webmaster een onverslaanbaar duo te vormen. 

Stichting Duurzame Vecht zet zich in voor verduurzaming van onze mooie gemeente. We zijn er om te inspireren, informeren en te verbinden op de thema’s duurzaam wonen, duurzaam leven en duurzaam ondernemen. Om stappen te zetten voor grotere impact zijn we op zoek naar een

Webmaster

2 uur per week

Wij zoeken een webmaster die ook het beheer doet van de it-logistiek. Dit doe je samen met de huidige webmaster. Goed kunnen samenwerken is dan ook van groot belang. Nog meer dan het hebben van kennis van automatisering.

Net zoals geldt voor IT-systemen, is het ook voor deze positie onmisbaar een back-up te hebben. Vandaar dat de huidige webmaster aan de bel trok. Hij wil graag een sparringpartner, ondersteuning en iemand die zaken laat doorlopen als hij er met de camper op uittrekt. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de website en it-logistiek. Wanneer er technische problemen zijn met onder andere de website is het jouw taak om deze op te lossen. Hierbij is er externe ondersteuning van een expert beschikbaar.

Zoals gezegd: kennis is niet alles. Weet dat we werken met Office365 en WordPress/elementor. Daarvan hoef je niet alles te weten. Het zou fijn zijn als je je snel kunt en wilt inlezen op dit soort onderwerpen. En wie weet breng je nog veel meer kennis mee. Ook van duurzame onderwerpen. Want dat is een absolute pre in een organisatie die zich bezighoudt met duurzaamheid. Als je een inhoudelijke drive hebt op dat onderwerp, word je werk als vrijwilliger nog leuker!

Over jou

Je bent een enthousiast persoon met een duurzaam hart. Je hebt een HBO werk- of denkniveau. Samenwerken zit je in het bloed. Net als het willen uitzoeken van de beste it-oplossing voor de werkzaamheden van onze organisatie.

Jij

 • bent in staat om problemen te vertalen in concrete actie
 • laat je niet meesleuren in paniekreacties van collega-vrijwilligers
 • vindt het leuk om samen de schouders te zetten onder het soepel laten lopen van de it
 • kunt goed met deadlines omgaan
 • hebt ervaring met het onderhouden van een website en it-logistiek
 • hebt misschien wel ervaring over it-zaken die wij niet in huis hebben, bijv. maken van apps
 • hebt affiniteit met het onderwerp duurzaamheid (o.a. energietransitie)
 • schrijft ook teksten voor de website. Hierbij word je ondersteund door onze tekstschrijver.

En je bent

 • in staat om projectmatig en resultaatgericht binnen de beschikbare middelen te werken
 • collegiaal en communicatief: je kan makkelijk samenwerken met collega’s en hen meenemen in jouw gedachtengang
 • klantgericht: je bent gewend om te werken in projecten met zowel interne als externe partners en partijen
 • in staat om it-terminologie en processen te vertalen naar collega’s die weinig feeling hebben met het onderwerp
 • zelfstandig werkend
 • zorgvuldig en accuraat in je werk

 

Over ons

Stichting Duurzame Vecht is een enthousiaste groep mensen, bestaande uit vrijwilligers en betaalde krachten, die zich inzet voor verduurzaming van de gemeente Stichtse Vecht.

Wij

 • werken met veel plezier aan onderwerpen waar we zelf blij van worden
 • inspireren mensen om ons heen
 • pionieren in het verduurzamen van ons eigen leven
 • organiseren bijeenkomsten, webinars en activiteiten
 • delen onze successen tijdens de maandelijkse borrel

 

Procedure en inlichtingen

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur die naar welkom@duurzamevecht.nl ovv van ‘webmaster’.

Je kunt voor meer informatie mailen met de huidige webmaster Frits Klijn: fritsklijn@duurzamevecht.nl

Coördinator (online-)energiebijeenkomsten

Onder het thema duurzaam wonen enthousiasmeren wij de inwoners van de gemeente Stichtse Vecht om hun huizen energieneutraal te maken. Hiervoor moeten nog wat stappen gezet worden. Om die onder de aandacht te brengen organiseren wij (online-)bijeenkomsten. Hiervoor zoeken we een daadkrachtige type die organiseren in de genen heeft zitten. 

Stichting Duurzame Vecht zet zich in voor verduurzaming van onze mooie gemeente. We zijn er om te inspireren, informeren en te verbinden op de thema’s duurzaam wonen, duurzaam leven en duurzaam ondernemen. Om onze impact nog groter te maken zijn we op zoek naar een

Coördinator (online-)energiebijeenkomsten

4 uur per week

Vanuit duurzaam wonen  enthousiasmeren wij de inwoners van de gemeente Stichtse Vecht om hun huizen energieneutraal te maken volgens het nul-op-de-meter-principe. Hiervoor is het noodzakelijk dat huizen beter geïsoleerd worden, er zonnepanelen komen, warmtepompen de taak van de CV-ketel ondersteunen of overnemen, et cetera. Om dit onder de aandacht te krijgen van de bewoners organiseren wij (online-)bijeenkomsten. Deze kunnen wijk- of thema-gericht zijn.

We hebben een aantal vrijwilligers die veel weten over een huis energieneutraal maken. Zij delen deze kennis graag en worden daarbij ondersteund door bijeenkomsten.

Als Coördinator (online-)energiebijeenkomsten plan jij de bijeenkomsten en ben jij het eerste aanspreekpunt voor de organisatie. Je werkt samen met de vrijwilligers en alhoewel je niet persé over de inhoudelijke kennis beschikt ben je wel in staat mee te denken over hoe de boodschap het beste landt bij de deelnemers en doelgroep. Je speelt een belangrijke rol in de opzet en de structuur van de bijeenkomst.

Over jou

Je bent een enthousiast persoon die de doelstelling om huizen energie-neutraal te maken ondersteunt. Je hebt minimaal een MBO werk- en denkniveau en je hebt er lol in om (online-) bijeenkomsten te organiseren die soepel lopen qua techniek en presentatie. Je coördineert daarbij de inbreng van de verschillende vrijwilligers die allemaal hun eigen professionele capaciteiten hebben.

Jij

 • bent in staat om een bijeenkomsten te plannen en keuzes te maken tussen hoe en over welke onderwerpen die georganiseerd worden
 • legt contact met gemeente, wijkorganisaties en organisaties die kunnen ondersteunen bij de implementatie/installatie van energiebesparende maatregelen
 • trekt projectleden bij elkaar en zorgt dat de uitvoer en begeleiding op tijd en met de juiste kwaliteit wordt uitgevoerd
 • hebt affiniteit met de energiebesparing maar hoeft daar beslist geen diepgaande kennis van te hebben
 • hebt ervaring met het opbouwen van een werkgroep of andere organisatie.

En je bent

 • in staat om projectmatig en resultaatgericht binnen de beschikbare middelen te werken
 • collegiaal en communicatief: je kan makkelijk samenwerken met collega’s en schrikt niet terug voor het spreken voor een groep
 • klantgericht: je bent gewend om te werken in projecten met zowel interne als externe partners en partijen
 • zelfstandig werkend; je stelt hoge eisen aan kwaliteit
 • zorgvuldig en transparant in je werk.

Over ons

Stichting Duurzame Vecht is een enthousiaste groep mensen, bestaande uit vrijwilligers en betaalde krachten, die zich inzet voor verduurzaming van de gemeente Stichtse Vecht.

Wij

 • werken met veel plezier aan onderwerpen waar we zelf blij van worden
 • inspireren mensen om ons heen
 • pionieren in het verduurzamen van ons eigen leven
 • organiseren(online-)bijeenkomsten en andere activiteiten voor diverse doelgroepen
 • delen onze successen tijdens de maandelijkse borrel

Procedure en inlichtingen

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur die naar welkom@duurzamevecht.nl ovv van ‘coördinator energiebijeenkomsten’.

Je kunt voor meer informatie bellen of mailen met Ralph van Elburg, 06-54212140, ralphvanelburg@duurzamevecht.nl

Allround vrijwilliger

Werken als vrijwilliger bij de stichting Duurzame Vecht lijkt je wel wat. Maar je weet nog niet precies in welke rol. Je wilt eerst eens meelopen en ervaren waar je het beste past in de organisatie. Als je een paar uur per week nuttig wilt besteden aan allound duurzaamheid, stap dan in als allround vrijwilliger.  Wij vertellen je graag meer over de beschikbare schoenen die daarbij passen. 

Ik wil een stap zetten, neem contact met me op