FRANS ZOEKT SLIMME GASTEN DIE IN ZIJN SCHOENEN WILLEN STAAN

‘Duurzaam leven gaat niet alleen over zonnepanelen en warmtepompen. Het is ook voeding, vakantie en spullen kopen. We moeten veranderen en iedereen meenemen totdat we allemaal inzien dat duurzaam leven ons toekomst gééft. En de toekomst heeft!’

Open Vrijwilligers Dag 4 november van Stichting Duurzame Vecht
in Hof van Gunterstein

Bij Stichting Duurzame Vecht geloven we dat elke stap telt. Groot of ietsje kleiner. Of je nu een doorgewinterde groene activist bent of net begint met je duurzame reis, je zet stappen! En daar draait het om. Wij zijn op zoek naar zulke enthousiastelingen. 

Naar vrijwilligers die zich willen inzetten voor lokale duurzame en groene initiatieven. Om samen de schouders onder de missie van Duurzame Vecht te zetten. Om samen sneller te verduurzamen.

Zet jij die stap? Kom dan op 4 november van 10.00-14.00 uur naar de Open Vrijwilligers Dag op de Oogsttuin Hof van Gunterstein. De koffie en thee staan klaar en vrijwilligers vertellen je wat jij kunt doen voor een duurzaam Stichtse Vecht.

Kijk hieronder voor meer info of stuur een berichtje naar Sara Gerritse via saragerritse@duurzamevecht.nl

Zet die stap!

Stichting Duurzame Vecht wil sneller verduurzamen. Omdat het de hoogste tijd is voor duurzaam leven, wonen en werken. Daarvoor zijn Frans, Nel, Minse, Martine en hun twintig andere collega’s op zoek naar mensen die in hun schoenen willen staan. Mensen die mee willen helpen stappen te zetten naar duurzamer leven, wonen en werken in Stichtse Vecht. Word jij hun collega? 

Meld je en kom met ons meters maken. Samen verduurzamen we sneller!

Wie de schoen past ...

Allround vrijwilliger

Werken als vrijwilliger bij de stichting Duurzame Vecht lijkt je wel wat. Maar je weet nog niet precies in welke rol. Je wilt eerst eens meelopen en ervaren waar je het beste past in de organisatie. Als je een paar uur per week nuttig wilt besteden aan allround duurzaamheid, stap dan in als allround vrijwilliger.  Wij vertellen je graag meer over de beschikbare schoenen die daarbij passen. 

Energieambassadeur

Het zelf opwekken van duurzame energie en energie besparen met slimme maatregelen heeft enorm veel voordelen. En wie kan je die beter laten zien dan een dorps- of buurtgenoot? Energieambassadeurs zijn inwoners van de gemeente Stichtse Vecht die enthousiast zijn over isolatie, zonnepanelen of andere energiemaatregelen in hun huis en die hun ervaringen met andere buurtbewoners willen delen. Ook gaan ze in de winter op pad met onze warmtebeeld camera’s om isolatiescans te maken en zetten ze zich in voor de CO2-meter-actie.

Stichting Duurzame Vecht is er om te inspireren, te informeren en te verbinden op de thema’s duurzaam wonen, duurzaam leven en duurzaam ondernemen. Om onze impact groter te maken zijn we op zoek naar vrijwillige

Energieambassadeurs

Onder het thema “duurzaam wonen” enthousiasmeren we de inwoners van de gemeente Stichtse Vecht om hun huizen zo energieneutraal mogelijk te maken (“0 op de meter”).

Hiervoor is het noodzakelijk dat huizen onder andere beter geïsoleerd worden, er zonnepanelen komen en dat warmtepompen de taak van de CV-ketel ondersteunen of overnemen. Om dit onder de aandacht te krijgen van de bewoners organiseren we bijeenkomsten. Zowel online door webinars als fysiek door wijkavonden. 

We spreken inwoners ook individueel in bijvoorbeeld energieadviesgesprekken. Veel van deze taken worden uitgevoerd door energieambassadeurs. Zij vormen het hart van de groep die zich bezighouden met duurzaam wonen.

Energieambassadeurs

 - zijn het aanspreekpunt voor een kern, wijk of buurt in de gemeente Stichtse Vecht.

- krijgen bij de start een opleiding van drie avonden 

- houden energieadviesgesprekken via het energieloket, zowel online of bij mensen thuis

-  helpen met het organiseren van informatiebijeenkomsten en bespaaracties

- houden zich, afhankelijk van hun interesse, bezig met bijvoorbeeld het verduurzamen van bedrijfsgebouwen, sportaccommodaties of het ontwikkelen van lessen voor jongeren.

Veel van deze activiteiten worden vanuit subgroepen met enkele collega’s opgezet en uitgevoerd. Iedereen doet dat op basis van beschikbaarheid en bij de verdeling van de taken wordt rekening gehouden met persoonlijke voorkeuren. Wij zijn blij met inzet die varieert van enkele uren per maand tot meerdere dagen per week.

Over jou

Je bent een enthousiast persoon die de doelstelling om huizen energieneutraal te maken ondersteunt. Je bent gemotiveerd om mee te werken aan de energietransitie om huizen in de gemeente Stichtse Vecht. Je hebt een MBO/HBO werk- of denkniveau. 

Jij

 • hebt affiniteit met de energiebesparing. Je hoeft daar beslist geen diepgaande kennis van te hebben, wel heb je interesse in dit onderwerp en ben je door je achtergrond in staat je hier verder in te verdiepen. Wij helpen je door bijeenkomsten en cursussen met het verkrijgen van de noodzakelijke kennis.
 • vindt het leuk om anderen persoonlijk of in grotere groepen te adviseren hoe zij hun energieverbruik kunnen verlagen door middel van isolatie, zonnepanelen, (hybride) warmtepompen, et cetera.
 • kunt bijeenkomsten (helpen) plannen en keuzes maken tussen hoe en over welke onderwerpen er gecommuniceerd wordt.
 • legt contact met gemeente, wijkorganisaties en organisaties die kunnen ondersteunen bij de implementatie/installatie van energiebesparende maatregelen.
 • collegiaal en communicatief: je werkt makkelijk samen met collega’s en weet een netwerk te onderhouden.
 • kunt zelfstandig werken, je weet wat er moet gebeuren en hebt de senioriteit om daar zelf prioriteiten in te stellen.
 • zorgvuldig en transparant in je werk.

Over ons

Stichting Duurzame Vecht is een enthousiaste groep mensen, bestaande uit vrijwilligers en betaalde krachten, die zich inzet voor verduurzaming van de gemeente Stichtse Vecht.

Wij

 • werken met veel plezier aan onderwerpen waar we zelf blij van worden
 • inspireren mensen om ons heen
 • pionieren in het verduurzamen van ons eigen leven
 • organiseren bijeenkomsten, webinars en andere activiteiten
 • delen onze successen met elkaar tijdens een maandelijkse overleg en borrel

 Procedure en inlichtingen

We zien graag je CV en korte motivatie tegemoet.

Stuur die naar vacatures@duurzamevecht.nl ovv van ‘Energieambassadeur’.

Je kunt voor meer informatie mailen met ralphvanelburg@duurzamevecht.nl

Norbert van den Eijnden
Norbert van den Eijndenzoekt energie-ambassadeur
Lees verder
Naast voorzitter van Stichting Duurzame Vecht ben ik ook energieambassadeur voor de club. Ik heb altijd al belangstelling gehad voor energie en de verspilling daarvan. Daarom ben ik begonnen mijn huis energiezuiniger te maken. Ik kom het liefste bij mensen thuis. Aan de keukentafel de situatie en mogelijkheden bekijken en daarover advies geven. Meestal is er met simpele maatregelen die vrijwel niets kosten al veel te bereiken. Zin om mee te doen? Kijk hier of energie-ambassadeur iets voor jou is en stap in mijn schoenen!Frans te Braake
Frans te Braakezoekt slimme gasten
Lees verder
Ik zoek enthousiastelingen die meer weten over bijvoorbeeld duurzame voeding, duurzaam ondernemen en duurzaam ontspullen. Omdat duurzaam leven gaat over het besef dat onze huidige leefwijze niet duurzaam is. We moeten dus veranderen. Bij de stichting geef ik onder meer aandacht aan (duurzaam) voedsel. De impact van wat we eten is groot. Als je samen met mij grote stappen wilt zetten om duurzame en lokaal geproduceerde voeding naar een hoger plan te tillen in de gemeente Stichtse Vecht, wees dan welkom!Annet Koops
Annet Koopszoekt collega tekstschrijver
Lees verder
Stappen maken om sneller duurzaam te worden. Daar gaat het om bij Stichting Duurzame Vecht. Dat bericht moeten we in allerlei soorten en maten en via verschillende media verkondigen. Er moet dus veel geschreven worden. Heb je ervaring met (nieuws-)berichten schrijven? Ken je de kanalen en middelen? Heb je een neus voor sociale media? Bezit je een soepele pen? Tik dan meteen een bericht waarom je mijn collega wilt worden. Stuur bij die motivatie ook een paar voorbeelden van tekst. Dan weten we waar we het over hebben. Mail me en ik schrijf terug.


Vorige
Volgende

Webmaster met duurzame ambitie

Vanachter een beeldscherm kan jij heel goed (samen)werken. WordPress en eventueel de WordPress plug-in Elementor hebben weinig geheimen voor je. Daarbij ben je een echte teamplayer en vind je het leuk om je met de huidige webmaster een onverslaanbaar duo te vormen.

Stichting Duurzame Vecht zet zich in voor verduurzaming van onze mooie gemeente. We zijn er om te inspireren, informeren en te verbinden op de thema’s duurzaam wonen, duurzaam leven en duurzaam ondernemen.

Om stappen te zetten voor grotere impact zijn we op zoek naar een

Webmaster (ca. 2 uur per week)

Je werkt samen met de huidige webmaster. Goed kunnen samenwerken is dan ook van groot belang. Het is ook voor deze positie onmisbaar een back-up te hebben. Vandaar dat de huidige webmaster aan de bel trok. Hij wil graag een sparringpartner, ondersteuning en iemand die zaken laat doorlopen als hij er met de camper op uittrekt. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de website. Wanneer er technische problemen zijn met onder andere de website is het jouw taak om deze op te lossen. Hierbij is er externe ondersteuning van een expert beschikbaar.

Zoals gezegd: kennis is niet alles. We werken met WordPress en Elementor. Daarvan hoef je niet alles te weten. Het zou wel fijn zijn als je je snel kunt en wilt inlezen op dit soort onderwerpen. En wie weet breng je nog veel meer kennis mee. Ook van duurzame onderwerpen. Want dat is een absolute pre in een organisatie die zich bezighoudt met duurzaamheid. Als je een inhoudelijke drive hebt op dat onderwerp, word je werk als vrijwilliger nog leuker!

Over jou

Je bent een enthousiast persoon met een duurzaam hart. Je hebt een HBO werk- of denkniveau. Samenwerken zit je in het bloed. 

Jij

 • bent in staat om problemen te vertalen in concrete actie
 • laat je niet meesleuren in paniekreacties van collega-vrijwilligers
 • kunt goed met deadlines omgaan
 • hebt ervaring met het onderhouden van een website.
 • hebt ideeën hoe je met een website meer bezoekers kan trekken.
 • hebt affiniteit met het onderwerp duurzaamheid (o.a. energietransitie)
 • hebt bij voorkeur ervaring met hulpmiddelen als bijv. Google Analytics
 • schrijft ook teksten voor de website. Hierbij word je ondersteund door onze tekstschrijver.

En je bent

 • in staat om projectmatig en resultaatgericht binnen de beschikbare middelen te werken
 • collegiaal en communicatief: je kan makkelijk samenwerken met collega’s en hen meenemen in jouw gedachtegang
 • klantgericht: je bent gewend om te werken in projecten met zowel interne als externe partners en partijen
 • zelfstandig werkend
 • zorgvuldig en accuraat in je werk

 

Over ons

Stichting Duurzame Vecht is een enthousiaste groep mensen, bestaande uit vrijwilligers en betaalde krachten, die zich inzet voor verduurzaming van de gemeente Stichtse Vecht.

Wij

 • werken met veel plezier aan onderwerpen waar we zelf blij van worden
 • inspireren mensen om ons heen
 • pionieren in het verduurzamen van ons eigen leven
 • organiseren bijeenkomsten, webinars en activiteiten
 • delen onze successen tijdens de maandelijkse borrel

 

Procedure en inlichtingen

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur die naar vacatures@duurzamevecht.nl ovv van ‘webmaster’.

Je kunt voor meer informatie mailen met de huidige webmaster Frits Klijn: fritsklijn@duurzamevecht.nl

assistent IT-beheerder (4-6 uur per week)

We werken met Microsoft365. Daarvan hoef je niet alles te weten. Het zou fijn zijn als je je snel kunt inlezen op dit onderwerp. En wie weet breng je nog veel meer kennis mee. Daarbij ben je een  teamplayer en vind je het leuk om jecollega’stehelpeningevalvanproblemen.

Stichting Duurzame Vecht zet zich in voor verduurzaming van onze mooie gemeente. We zijn er om te inspireren, informeren en te verbinden op de thema’s duurzaam wonen, duurzaam leven en duurzaam ondernemen.

Om stappen te zetten voor grotere impact zijn we op zoek naar een

Assistent IT-systeembeheerder (ca. 2 uur per week)

Wij zoeken een (assistent) IT-beheerder die het beheer doet van de it-logistiek. Dit doe je samen met de huidige beheerder. Goed kunnen samenwerken is dan ook van groot belang.

Net zoals geldt voor IT-systemen, is het ook voor deze positie onmisbaar een back-up te hebben. Vandaar dat de huidige beheerder aan de bel trok. Hij wil graag een sparringpartner, ondersteuning en iemand die zaken laat doorlopen als hij er met de camper op uittrekt. Jullie zijn samen verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de it-logistiek. Ook wanneer er technische problemen zijn help je mee om deze op te lossen.

Zoals gezegd: kennis is niet alles. We werken met Microsoft365. Daarvan hoef je niet alles te weten. Het zou fijn zijn als je je snel kunt en wilt inlezen op dit onderwerp. En wie weet breng je nog veel meer kennis mee. Ook van duurzame onderwerpen. Want dat is natuurlijk fijn in een organisatie die zich bezighoudt met duurzaamheid.

Over jou

Je bent een enthousiast persoon met een duurzaam hart. Je hebt een MBO+/HBO werk- of denkniveau. Samenwerken zit je in het bloed. Net als het willen uitzoeken van de beste IT-oplossing voor de werkzaamheden van onze organisatie.

Jij

 • bent in staat om problemen te vertalen in concrete actie
 • vindt het leuk om samen de schouders te zetten onder het soepel laten lopen van de it
 • hebt ervaring met het onderhouden van it-logistiek of wilt dit krijgen
 • hebt misschien wel ervaring over it-zaken die wij niet in huis hebben, bijv. maken van apps

En je bent

 • in staat om projectmatig en resultaatgericht binnen de beschikbare middelen te werken
 • collegiaal en communicatief: je kan makkelijk samenwerken met collega’s en hen meenemen in jouw gedachtegang
 • klantgericht: je vindt het leuk om te werken in projecten met zowel interne als externe partners en partijen
 • in staat om it-termen begrijpelijk te maken voor collega’s
 • zelfstandig werkend
 • zorgvuldig en accuraat in je werk

 

Over ons

Stichting Duurzame Vecht is een enthousiaste groep mensen, bestaande uit vrijwilligers en betaalde krachten, die zich inzet voor verduurzaming van de gemeente Stichtse Vecht.

Wij

 • werken met veel plezier aan onderwerpen waar we zelf blij van worden
 • inspireren mensen om ons heen
 • pionieren in het verduurzamen van ons eigen leven
 • organiseren bijeenkomsten, webinars en activiteiten
 • delen onze successen tijdens de maandelijkse borrel

 

Procedure en inlichtingen

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur die naar vacatures@duurzamevecht.nl ovv van ‘IT-beheerder’.

Je kunt voor meer informatie mailen met de huidige beheerder Frits Klijn: fritsklijn@duurzamevecht.nl

Energie-adviseur (Betaalde functie voor 8-12 uur per week)

Je combineert organiseren van bijeenkomsten met een stevige technische basis. Je vindt het inspirerend om inwoners te vertellen over ‘nul op de meter’ en neemt even zo goed allerhande collega’s van Duurzame Vecht mee in je verhaal. Coordineren en sturing geven zijn je talenten. Jij bent er op uit om de impact van de stichting groter te maken. 

Stichting Duurzame Vecht zet zich in voor verduurzaming van onze gemeente. We zijn er om te inspireren, informeren en te verbinden op de thema’s duurzaam wonen, duurzaam leven en duurzaam ondernemen.

Om onze impact groter te maken zijn we op zoek naar een

 

Energie-adviseur (Betaalde functie voor 8-12 uur per week)

 

Onder het thema “duurzaam wonen” enthousiasmeert de stichting inwoners van de gemeente Stichtse Vecht om hun huizen zo energieneutraal mogelijk te maken (“0 op de meter”). Hiervoor is het noodzakelijk dat huizen onder andere beter geïsoleerd worden, er zonnepanelen komen en dat warmtepompen de taak van de CV-ketel ondersteunen of overnemen. Om dit onder de aandacht te krijgen van de bewoners organiseren wij bijeenkomsten. Zowel online door webinars als fysiek door wijkavonden. We spreken inwoners ook individueel in bijvoorbeeld energie-adviesgesprekken.

Voor het houden van betaalde energie-adviesgesprekken hebben we enkele energie-adviseurs die namens de stichting deze gesprekken voeren. Zij werken in een klein team met elkaar samen en met de energie-ambassadeurs.

Energie-ambassadeurs zijn vrijwilligers die helpen met het organiseren van bijeenkomsten. Ze zijn ook het aanspreekpunt voor een kern, wijk of buurt in de gemeente Stichtse Vecht. Zij houden energie-adviesgesprekken via het energieloket, online of bij mensen thuis. Uit zo’n gesprek komt vaak een vervolggesprek waarbij men dieper op de vragen van de inwoner ingaat. Dat zijn meestal betaalde energie-adviesgesprekken.

Van de professionele energieadviseur wordt verwacht dat

- hij het voortouw neemt in de organisatie van de verschillende evenementen.

- hij professionele adviezen geeft aan bewoners en/of bedrijven van de gemeente in betaalde adviesgesprekken.

- in staat is vrijwillige energie-ambassadeurs (mee) op te leiden.

- in staat is contacten te onderhouden met belangrijke contactpersonen bij de gemeente, de

diverse leveranciers en andere stakeholders.

Over jou

Je bent een enthousiast persoon die de doelstelling om huizen energie-neutraal te maken ondersteunt. Je bent gemotiveerd en kundig om mee te werken aan de energietransitie om huizen ‘van het gas af te krijgen’. Je hebt MBO/HBO werk- of denkniveau.

 

Jij

 • hebt relevante technische opleidingen en ervaringen op het gebied van energiebesparing en/of bent gecertificeerd op dit gebied.
 • vindt het leuk om samen met andere energie-adviseurs en energie-ambassadeurs samen te werken om onze doelstellingen te bereiken.
 • vindt het leuk om bewoners van de gemeente persoonlijk of in grotere groepen te adviseren hoe zij hun energieverbruik kunnen verlagen door isolatie, zonnepanelen, (hybride) warmtepompen, et cetera.
 • bent in staat om bijeenkomsten te (helpen) plannen en keuzes te maken over welke onderwerpen er gecommuniceerd wordt.

 

Over ons

Stichting Duurzame Vecht is een enthousiaste groep mensen, bestaande uit vrijwilligers en

betaalde krachten, die zich inzet voor verduurzaming van de gemeente Stichtse Vecht.

Wij

 • werken met veel plezier aan onderwerpen waar we zelf blij van worden
 • inspireren mensen om ons heen.
 • pionieren in het verduurzamen van ons eigen leven.
 • organiseren bijeenkomsten, webinars en activiteiten.
 • delen onze successen met elkaar tijdens de maandelijkse borrel.
 • bieden een passend uurtarief voor het werk dat jij verricht. Het uurtarief is afhankelijk van de relevante opleiding(en) en ervaring die je hebt.

 

Procedure en inlichtingen

We zien graag je CV en motivatie tegemoet. Stuur die naar vacatures@duurzamevecht.nl ovv van ‘Energie-adviseur’. Je kunt voor meer informatie mailen met ralphvanelburg@duurzamevecht.nl

Ik wil een stap zetten, neem contact met me op

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies