Op 1 oktober 2022 fietst burgemeester Ap Reinders samen met vrijwilligers van Stichting Duurzame Vecht een deel van twee duurzame vechtroutes. Deze twee routes komen langs plekken waar lokaal duurzaam voedsel kan worden gekocht. Om de routes op feestelijke wijze te introduceren worden inwoners uitgenodigd mee te fietsen.
Er zijn behoorlijk wat duurzame parels in gemeente Stichtse Vecht waar de nadruk ligt op lokaal en duurzaam voedsel. Niet altijd even bekend. Wist je bijvoorbeeld dat er een voedselbos is bij Vrijhof Oostwaard? En dat het Hof van Gunterstein een pluktuin heeft? Stichting Duurzame Vecht bracht de plekken bijeen in twee fietsroutes. Om zo te benadrukken wat er binnen onze gemeente al te vinden is aan lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel.
Maak kennis!
Stichting Duurzame Vecht helpt inwoners van Stichtse Vecht verduurzamen op alle vlakken. En om te benadrukken dat duurzaamheid verder gaat dan aanpassingen aan de woning en verlagen van energieverbruik zijn de fietsroutes gemaakt. Er is een route van 23 kilometer en eentje die met 43 kilometer iets langer is. Zo kunnen inwoners op speelse manier kennismaken met de plekken waar lokaal en duurzaam voedsel te krijgen is. De vrijwilligers van Stichting Duurzame Vecht hebben de aanzet voor deze routes gemaakt. Samen met bewoners vullen ze de routes aan. Dus weet jij nog locaties in de gemeente die we zouden moeten toevoegen aan de fietsroute? Meld het op info@duurzamevecht.nl
Fiets mee!
Om de fietsroutes onder de aandacht te brengen en te introduceren nodigen we iedereen uit om samen met de burgemeester een deel van de routes te fietsen. We starten zaterdag 1 oktober om 10:00 uur bij startpunt Fort Maarsseveen. Fiets je mee?
Bekijk onze fietsroutes op https://duurzamevecht.nl/fietsroute/