Betaald energie advies

Ik wil mijn huis verduurzamen, maar waar begin ik?

Heb je een ander huis gekocht, of wil je verbouwen of renoveren en je wilt meteen verduurzamen? Plan dan een betaald advies gesprek in met een van onze energie-adviseurs. Dat zijn gecertificeerde adviseurs die je kunnen helpen om de verduurzaming aan te pakken.

Wil je toch liever eerst een gratis energie-gesprek?

Ga dan naar het gratis energie-gesprek in het energieloket.

Betaald advies

Wil je je woning verduurzamen maar weet je door de stortvloed aan berichten niet meer wat juiste informatie is? Heb je behoefte aan een uitgebreid gesprek met een deskundige? Zodat je aan de slag kunt met de volgende stap om je huis te verduurzamen?

De betaalde energie-adviesgesprekken bieden uitkomst. Deze worden gegeven door professioneel opgeleide energie-adviseurs die:

 • ruime ervaring hebben met energie-adviesgesprekken;
 • een EP-W opleiding hebben gevolgd;
 • ervaring hebben met het maken van warmteverliesberekeningen (o.a. nodig voor bepaling van het vermogen van een warmtepomp).

In grote lijn komt het er op neer dat de adviseurs werken van isoleren naar opwekken. Deze volgorde komt altijd terug in onze adviezen. De energie-adviseurs kijken hoe ze 

 • de netto warmtevraag kunnen reduceren door isoleren bijvoorbeeld;
 • het aandeel fossiele energie kunnen terugdringen richting aardgasvrij;
 • hernieuwbare energie kunnen inzetten door bijvoorbeeld gebruik van zonnepanelen.
 1.  

Twee soorten energie-adviesgesprekken

Er zijn twee soorten betaalde energie-adviesgesprekken waaruit gekozen kan worden:

  • Een klein adviesgesprek: op basis van een bezoek aan de woning en het gesprek met bewoner, stelt de energie-adviseur een rapportage op met daarin de bevindingen en een advies voor te nemen maatregelen (verduurzamingsplan). Dit advies geeft een indicatie voor bijvoorbeeld terugverdientijden. De kosten voor dit advies zijn € 175,-
  • Een uitgebreider energie-adviesgesprek is ook een optie. Het is een adviesgesprek dat naast het bovenstaande ook  een beoordeling van offertes inhoudt. De energie-adviseur kijkt naar drie offertes die door de bewoner zelf worden opgevraagd. Dit advies kost € 300,-.
  • Uiteraard kan er in overleg ook een aangepast advies gegeven worden. De kosten van zo’n gesprek worden – op voorhand- aan het advies aangepast.

De adviseurs zijn ook actief als vrijwilliger binnen Stichting Duurzame Vecht en houden zich constant bezig met verduurzaming binnen de gemeente Stichtse Vecht.

Subsidie

Via de gemeente is het mogelijk een subsidie aan te vragen van 50% tot maximaal € 100,- per advies.

Voor meer informatie: Subsidie voor duurzame projecten – Gemeente Stichtse Vecht

Vul via onderstaande knop de vragenlijst in en geef op het formulier aan dat je een betaald advies wilt. Een adviseur zal dan contact opnemen om een afspraak te maken.