Duurzame fietsroutes: fiets je mee met de burgemeester?

Geschreven door:

Op 1 oktober 2022 fietst burgemeester Ap Reinders samen met vrijwilligers van Stichting Duurzame Vecht een deel van twee duurzame vechtroutes. Deze twee routes komen langs plekken waar lokaal duurzaam voedsel kan worden gekocht. Om de routes op feestelijke wijze te introduceren worden inwoners uitgenodigd mee te fietsen.

Er zijn behoorlijk wat duurzame parels in gemeente Stichtse Vecht waar de nadruk ligt op lokaal en duurzaam voedsel. Niet altijd even bekend. Wist je bijvoorbeeld dat er een voedselbos is bij Vrijhof Oostwaard? En dat het Hof van Gunterstein een pluktuin heeft? Stichting Duurzame Vecht bracht de plekken bijeen in twee fietsroutes. Om zo te benadrukken wat er binnen onze gemeente al te vinden is aan lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel.

Maak kennis!

Stichting Duurzame Vecht helpt inwoners van Stichtse Vecht verduurzamen op alle vlakken. En om te benadrukken dat duurzaamheid verder gaat dan aanpassingen aan de woning en verlagen van energieverbruik zijn de fietsroutes gemaakt. Er is een route van 23 kilometer en eentje die met 43 kilometer iets langer is. Zo kunnen inwoners op speelse manier kennismaken met de plekken waar lokaal en duurzaam voedsel te krijgen is. De vrijwilligers van Stichting Duurzame Vecht hebben de aanzet voor deze routes gemaakt. Samen met bewoners vullen ze de routes aan. Dus weet jij nog locaties in de gemeente die we zouden moeten toevoegen aan de fietsroute? Meld het op info@duurzamevecht.nl

Fiets mee!

Om de fietsroutes onder de aandacht te brengen en te introduceren nodigen we iedereen uit om samen met de burgemeester een deel van de routes te fietsen. We starten zaterdag 1 oktober om 10:00 uur bij startpunt Fort Maarsseveen. Fiets je mee?

Bekijk onze fietsroutes op https://duurzamevecht.nl/fietsroute/

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies