Inkoopactie energiebesparende maatregelen voor inwoners van De Reizende Man

Verlaag je energieverbruik!

Inschrijven in brugwachtershuisje
of online

Je kunt je hieronder inschrijven voor de inkoopactie. Het is gratis en vrijblijvend! Je krijgt voor elke maatregel 2 offertes van leveranciers. Weet je niet goed hoe je kunt inschrijven of wil je meer informatie? 
 
Elke woensdag van 10.00-13.00 uur in het Brugwachtershuisje, Breedstraat 2 in Maarssen zitten we voor je klaar. 
 
Daar kun je samen met Ralph van Elburg je inschrijven voor een verduurzamingsmaatregel. Hij kan je ook meer informatie geven over een maatregel als je daar behoefte aan hebt. 
 
De inkoopactie loopt nog tot 23 juni. Heb je vragen, bel of mail mij gerust: Klaartje Snoeren, projectleider wijkaanpak. klaartjesnoeren@duurzamevecht.nl. Tel: 06 16 782 613
image (1)

De inkoopactie start op 23 april en loopt tot 23 juni 2024

Inkoopactie isolatie, zonnepanelen, warmtepomp

Wil je een goed geïsoleerd huis of zonnepanelen, maar weet je niet welk bedrijf je daarvoor moet vragen? Zie je het niet zitten om zelf helemaal uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn? Doe mee met de collectieve inkoopactie van de Stichting Duurzame Vecht. Duurzame Vecht heeft betrouwbare bedrijven geselecteerd met een goede prijs-kwaliteitverhouding. We keken uitgebreid naar welke producten ze aanbieden, en hebben referenties gevraagd. Dat scheelt voor bewoners van de wijk De Reizende Man een hoop uitzoekwerk. 

Heb je eerst nog vragen? Mail me gerust: klaartjesnoeren@duurzamevecht.nl

Voordelen gezamenlijke inkoopactie

Meedoen met de inkoopactie heeft voordelen. Doordat een grote groep huiseigenaren samen diverse maatregelen inkoopt, zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. Een warmtepomp aanschaffen is complexer dan zonnepanelen of isolatie. We weten het voor huiseigenaren moeilijk is om offertes te beoordelen. Deelnemende bedrijven aan de inkoopactie voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie. Deelname aan de inkoopactie scheelt niet alleen geld, maar ook tijd en uitzoekwerk!

Waarom meedoen?

 • Je verlaagt de energierekening
 • Je verhoogt het comfort in huis
 • Je verhoogt je woningwaarde
 • Het is goed voor het klimaat

Hoe werkt het?

Klik op de knop hieronder, dan kun je aangeven voor welke maatregelen je graag offertes ontvangt. De maatregelen zijn spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, glas, zonnepanelen en warmtepompen.

Duurzame Vecht zet je aanvraag door naar de bedrijven die we hebben geselecteerd. Per maatregel zijn dat 2 bedrijven. De bedrijven nemen contact met je op voor een afspraak aan huis en bieden een offerte op maat aan. Je besluit zelf of je ingaat op het aanbod van één van de bedrijven. Je zit dus nog nergens aan vast op het moment dat je je inschrijft bij Duurzame Vecht.

Subsidie voor duurzame oplossingen

Met een hybride warmtepomp maak je je huis klaar voor de toekomst. En het levert je tot gemiddeld 50 procent besparing op op je gasrekening. Daarnaast wordt je door de overheid tegemoet gekomen met een subsidie voor de aanschaf van een hybride warmtepomp en isolatiemaatregelen. Als je een warmtepomp aanschaft, kun je een tegemoetkoming krijgen via de landelijke ISDE-subsidie (Investeringssubsidie Duurzame Energie). 

Meer informatie over geselecteerde bedrijven

Meer informatie over geselecteerde bedrijven

Wil je eerst meer lezen over de bedrijven die wij hebben geselecteerd? We zetten per bedrijf de belangrijkste informatie op een rij. 

1.    Voor isolatie maatregelen aan de binnenzijde zijn dat:

a.       Renovatie-Totaal  uit de Meern 

b.      AZ Isolatietechniek uit Scherpenzeel 

2.    Voor (hybride)warmtepompen:

a.      Celsius Kamerik  

b.       Groenpand uit Utrecht 

3.  Voor zonne- installaties:

a.      Groenpand uit Utrecht 

b.      Triplesol zonnepanelen uit Mijdrecht 

4.     Voor glas/ kozijn aanpassing of vervanging:


Voor leveranciers hebben we inkoopvoorwaarden opgesteld. Dan kun je denken aan:

 • Nabijheid
 • Referenties
 • Communicatie
 • Kwaliteit
 • Kosten
 • Duurzaamheid
 • Garantie
Klik op de onderstaande button voor de uitgebreide inkoopvoorwaarden.  

De Reizende Man

Voor de wijk de Reizende man hebben we een wijkanalyse gemaakt en een vijftal woningen bekeken. We kijken dan naar muur, vloer, beglazing en het dak. Wat is er wel of niet gedaan aan isolatiemaatregelen, wat voor installatie heeft de woning welke warmteafgifte en wat is de staat van de elektriciteit. Ook kijken naar de ventilatie in het huis. 

Hiernaast een plaatje van het resultaal op vraag 3 van de enquête. 

Klik op de button hieronder om de wijkanalyse en woningopname te bekijken.  

 

Energie Zuinig Thuis Scan

In samenwerking met de gemeente hebben we ook een thuisscanflyer beschikbaar.  Hiermee krijg je inzicht in jouw energieverbruik en de mogelijkheden om je huis te verduurzamen. 

Wil je een gratis scan laten doen. Stuur mij een email en je krijgt een voucher.

 

Klaartje Snoeren

Maarssen

Verder praten over verduurzaming van je huis of buurt?

Heb je algemene vragen over verduurzaming van je huis? Vraag dan een -gratis- energiegesprek aan bij de stichting. Deze worden gevoerd door vrijwilliger energieambassadeurs. Voor meer inhoudelijke vragen over isolatie of een warmteanalyse bijvoorbeeld, vraag je een energieadviesgesprek aan. Hierbij komt een opgeleide energieadviseur bij je langs. Deze gesprekken zijn niet gratis. Kijk hier voor meer informatie.

 

Subsidies voor andere maatregelen:
Voor het vergroenen van de buurt is een buurtbon beschikbaar: Buurtbon
Voor een sedumdak: Groenpand en subsidie hiervoor: subsidie gemeente
Afkoppelen regenpijp: informatie gemeente Stichtse Vecht

 

Veelgestelde vragen over een warmtepomp

Deze subsidie loopt in ieder geval dit jaar (zolang er budget is). Kijk hiervoor op https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/isde  

Ja, dat is mogelijk.

In theorie zou het kunnen. Echter op de extreem koude dagen moet de warmtepomp dan zo veel elektriciteit verbruiken dat het niet rendabel is. Ook zit er een limiet aan het vermogen (kW) van de hybride warmtepomp. Bij niet alle huizen is dat vermogen genoeg om de woning warm te krijgen. Stand-alone warmtepompen hebben vaak een wat hoger vermogen.  

Dit hangt van diverse factoren af zoals bijv. heeft u LTV (vloerverwarming) or radiatoren. Bij LTV duurt het een stuk langer (tot 3x zo lang) maar word ook aangeraden deze niet uit te zetten/ te ver terug te zetten in tempratuur. In feite geldt hoe langzamer je verwarmt hoe aangenamer het is. Met convectiewarmte (radiatoren) is de warmte vaak sneller bereikt maar heb je meer pieken (en dalen) wat een onbehagelijk gevoel kan geven.

Nee, in dit geval zullen wij u adviseren voor een full-electric.

Een hybride warmtepompsysteem heeft een binnen- en een buitenunit. Binnen komt een kastje vlakbij de cv-ketel te hangen. Dit kastje heeft een warmtewisselaar. De buitenunit, die u bijvoorbeeld op het dak of tegen de woning plaatst, lijkt op een airco.

Deze warmtepompen maken steeds minder geluid. Tevens draait de warmtepomp bij warmtebehoefte in de woning. Zodra je buiten kunt zitten, is deze er veelal niet meer. 

In het officiële besluit tot wijziging van het Bouwbesluit staat dat in artikel 3.8 de volgende passage wordt opgenomen: “Een installatie voor warmte- of koude opwekking, die is opgesteld buiten de uitwendige scheidingsconstructie van een bouwwerk, veroorzaakt op de perceelgrens met een perceel met, of dat bestemd is voor, een andere woonfunctie een geluidsniveau van ten hoogste 40 dB, bepaald volgens de Handleiding Meten en Rekenen Industrielawaai, internetuitgave 2004.”

Een hybride warmtepomp gaat minder lang mee dan de doelstellingen van het totaal gasloos. In deze is de vraag dus nog irrelevant.

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies