Ik tegelwip, jij tegelwipt, zij tegelwipten. De vervoeging van het werkwoord mag dan lastig zijn, de actie op zichzelf is dat totaal niet. Tegelwippen is precies wat het woord zegt. Je wipt een tegel en vervangt die tegel voor gras, planten of bomen. Als het maar groen is. Doe je mee aan het NK Tegelwippen?

Dat kan als je in Stichtse Vecht woont. Want de gemeente heeft zich ingeschreven voor de wedstrijd. Het gaat er bij het NK Tegelwippen om welke gemeente de meeste (tuin-)tegels vervangt voor groen. Iedereen kan meedoen door tegels te wippen in zijn eigen voor-, achter-, of geveltuin. Het NK Tegelwippen duurt van 21 maart tot en met 31 oktober 2024.

Hoe werkt het NK Tegelwippen?

Gemeenten in heel Nederland gaan de strijd met elkaar aan. Inwoners wippen tegels, vervangen ze door groen en geven dat door aan een centraal punt in de gemeente: de Tegelteller. Voor de gemeente Stichtse Vecht kan dat hier.

Op naar groen-kampioen

Natuurlijk draait het kampioenschap niet alleen om rivaliteit, maar heeft het een hoger, gemeenschappelijk doel. Wanneer tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! We willen van grauw naar groen! We willen als Stichtse Vecht de groen-kampioen worden. Doe mee!

Tegeltaxi

Gemeente Stichtse Vecht helpt haar inwoners mee: heb je tegels gewipt en tegels of zand over uit je tuin? Heb je veel tegels en zand om af te voeren? Bestel dan de tegeltaxi. Die komt dan de tegels en het zand gratis ophalen. De tegeltaxi rijdt in de maanden april, mei, juni, september en oktober. Lees meer over de tegeltaxi en hoe je die aanvraagt op de pagina van Stichtse Vecht. Hoeveel te meer mensen tegelwippen, hoeveel te groener het wordt!

Meer lezen over de landelijke wedstrijd? Dat kan hier

Even kijken naar de gemeentelijke pagina? Dat kan hier

 

Deel dit bericht
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Vliegende start voor wijkaanpak

De nieuwe wijkaanpak van Duurzame Vecht kent een vliegende start. Op 23 april was de belangstelling groot voor de informatieavond met inkoopactie in de Maarssense …

Lees verder →

Woonboot verduurzamen, hoe doe je dat?

Onlangs is het onderzoek Aardgasvrij wonen op het water afgerond. Duurzaamheidsadviseur Ralph van Elburg heeft een onderzoek gedaan voor de gemeente Stichtse Vecht over de …

Lees verder →

Gemeenteraad neemt zonneveldenstrategie aan!

Op de gemeenteraadsvergadering van 9 april 2024 is het collegevoorstel strategie voor de zonnevelden met grote meerderheid aangenomen. De belangrijkste voorwaarden om de ambitie vanuit …

Lees verder →

Wijkaanpak helpt inwoners met stappen zetten in energietransitie

Inwoners willen meer zekerheid als het gaat over aardgasvrij wonen. Minder spanning als het over energietransitie gaat. Dat is duidelijk als je de resultaten bekijkt …

Lees verder →

Wijkaanpak verduurzaming van start

In de wijk Reizende Man in Maarssen gaat Stichting Duurzame Vecht de inwoners helpen bij energie besparen en verduurzamen van huizen. Vijf woningen die representatief …

Lees verder →

MEC opent recyclebar

Het thema van de Week van de Circulaire Economie (van 11 tot en met 16 maart ) in Stichtse Vecht is: ‘Spullen wat kun je …

Lees verder →

Nieuwe klimaatburgemeester in Stichtse Vecht

Martine Kruiswijk is de nieuwe klimaatburgemeester van de gemeente Stichtse Vecht. Ze heeft het stokje overgenomen van Bertine Oosthoek tijdens de opening van de Week …

Lees verder →

Cursus energieboswachter: meld je aan!

Wil jij de natuur én de energietransitie een handje helpen? Word dan energieboswachter. De inschrijving voor de training hiervoor sluit op 11 maart. Je moet …

Lees verder →

Week van de circulaire economie van 11 tot 16 maart

Van 11 tot 16 maart is het de landelijke week van de circulaire economie. Ook in de gemeente Stichtse Vecht staan deze week activiteiten gepland. …

Lees verder →

Actie warmtebeeldcamera: daar krijg je het warm van!

Afgelopen januari gaat de boeken in als de warmste januari tot nu toe. De klimaatverandering voelen we inmiddels aan den lijve. Het record zorgde ook …

Lees verder →

Aanmelding succesvol

Je aanmelding voor debijeenkomst is ontvangen. Straks krijg je een bevestiging per mail. Let op dat deze ook in de SPAM terecht kan komen.

Via de mail houden we je op de hoogte van eventuele wijzigingen en andere belangrijke mededelingen.

Je mag de pop-up nu sluiten.

Aangemeld voor de workshops

Je bent aangemeld voor de workshops

Straks krijg je een bevestiging per mail. De dag van de workshops krijg je nog een herinnering. Het kan zijn dat hier dan nog een gewijzigde tijd in staat.

Je kan deze pop-up nu sluiten.

Het formulier is succesvol verstuurd. Als het goed is ontvang je binnen enkele minuten een bevestigingsmail.

Als je die over een half uur nog niet ontvangen, kijk dan eerst even in je SPAM box.

Staat het daar ook niet in, neem dan contact op via de mail: warmtebeeld@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten.

 

Met vriendelijke groet

Stichting Duurzame Vecht

Formulier verzonden

Het formulier is succesvol verstuurd. 

Straks krijg je een bevestiging per mail met de ingevulde antwoorden. Daarna gaan we op zoek naar een energie ambassadeur voor jouw gesprek. Deze zal dan contact met je opnemen over de verdere gang van zaken.

Als je binnen twee dagen geen reactie hebt ontvangen neem dan contact op via de mail: energieloket@duurzamevecht.nl

Je kan deze pop-up nu sluiten je gaat dan terug naar het energieloket.

Met vriendelijke groet

Energieloket Duurzame Vecht

Aanvraag Energie gesprek

Ik wil graag een energie gesprek met een energie ambassadeur aanvragen.

Deze website maakt gebruik van cookies